rss      tw      fb
Keres

Bajai videó: Kósa szerint ténykérdés, hogy az MSZP csaltGulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője és Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden sajtótájékoztatót tartott a bajai videó ügyében. Az „alapos gyanú”-val kezdték, de aztán már tényállításokkal folytatták, noha még mindig nem tudjuk, ki rendelte meg és ki használta fel a videót.


Gulyás Gergely: hamis vád és rágalmazás miatt jelentenek fel


– A videóügyben bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád. Ezért a Fidesz bejelentést tesz a rendőrségnél. Ráadásul a hamis vád azon kevés bűncselekmény közé tartozik, amelynek esetében a gondatlanságot is bünteti a törvény.


– „Bár a sajtóval jó kapcsolatokra törekszünk, nem tudunk eltekinteni attól, hogy a videót nyilvánosságra hozó hvg.hu felelősségéről beszéljünk.” A videót bemutató és kommentáló hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál tett, „az a rágalmazás minősített esetének az iskolapéldája”, hiszen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követték el. „A hvg.hu más ügyekben nagyon nagy előszeretettel akarta a politikai következményeket érvényesíteni”, ez itt nem történt meg, „azzal, hogy hibáztunk, ez nincs elintézve, itt nem hibáról van szó, hanem egy bűncselekmény elkövetéséről”. A Fidesz ezért rágalmazás miatt perel, és kártérítési pert is indít, „az ebből befolyó nyilvánvalóan majd megítélendő anyagi kártérítés összegét” pedig jótékony célra fordítja majd.


– A biztos, hogy ez az ügy az MSZP érdekkörében, MSZP- és DK-tagok részvételével történt.”


Kósa Lajos: megrendelték, felhasználták


– Mesterházy Attila a végletekig, körömszakadtáig hazudik és tagad”. Az a kijelentése, hogy egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, „túlmegy minden képzeleten”.


– „Mesterházy Attiláról és az MSZP-ről valóban lehullott a lepel ennek a történetnek a kapcsán… Mindenáron áron, minden eszközzel, gátlás nélkül, törvényre, jogra fittyet hányva próbálnak hatalomra törni… Nem érdekli őket, hogy milyen aljas, hazug, hamis technikákat, eszközöket vetnek be.” „Ma már a Napnál világosabb, hogy amit a szocialisták tagadtak az ügyben, mind igaznak bizonyult”. Megrendelték, felhasználták – így, állítva közölte ezt Kósa Lajos.


– Mesterházy Attila közvetlen bizalmi körében vannak azok az emberek, akik az ügyben „meglehetősen fontos szerepet játszottak”. „Harangozó most még tagadja, hogy azon az ominózus találkozón jelen lett volna az MSZP-székházban, de minden ki fog derülni, csakúgy, mint az összes MSZP-s hazugság az ügyben.”


– A kérdés csak az, hogy milyen magasra vezetnek a szálak a pártban a bajai videó ügyében.


– „Ki fog derülni, mi az igazi természete az MSZP-nek.”


– „Az MSZP-nek az a B-terve, hogy ha elbukja a választásokat, akkor minden eszközzel megpróbálja a választásokat és a választáson győzteseket elhitelteleníteni.”


– „A szereplők DK-tagok voltak az elkövetés idején, illetve az MSZP egyik tisztségviselője maga is elismerte, hogy egyébként ő rendelte meg úgymond oktatócéllal ezt a filmet, az MSZP sporttagozatának alelnökéről van szó.”


– „Itt már nagyon messzire gurult a gyógyszer, nem találják meg sem Mesterházy, sem Bajnai, látom a kapkodást, látom a kétségbeesést.”


– „Egy tény, hogy az MSZP ebben az ügyben nem mellékszereplő, hanem súlyosan érintett. MSZP-tisztségviselők, tehát nem egyszerű MSZP-tagok voltak azok, akik ebben nagyon komoly szerepet játszottak, tehát nem lehet azzal takarózni, amivel a DK, hogy egy DK-tag, már kizártuk a szervezetből.”


– „Nem történt [a Fidesz részéről választási visszaélés Baján]. Miért, történt?”


(Forrás: MTI, fidesz.hu videó)