rss      tw      fb
Keres

Bajai választás - DK: Gyurcsány utasítására kellett távoznia a pártból annak, akinek szerepe lehetett a videó készítésében


MTI 2013. október 21., hétfő 16:35

Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására kellett a Demokratikus Koalícióból (DK) távoznia annak a párttagnak, akinek - információk szerint - szerepe lehetett a bajai időközi választással kapcsolatos videó elkészítésében - közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

„Egy ember megtévedt, egy párttag a nyolcezer valahányszázból, azonnal eltávolítottuk a párt tagjai közül” - fogalmazott a szóvivő. Elmondta, Gyurcsány Ferenc arra utasította Varju László pártigazgatót, hogy vegye fel a kapcsolatot a férfival és szólítsa fel a DK-ból való távozásra. Majd hozzátette, hogy a férfi már nem tagja a DK-nak.

Azt hangoztatta, a DK álláspontja szerint mind a választási csalás, mind pedig az azzal való manipuláció megengedhetetlen, nincs bocsánat és nincs mentegetés.

Gréczy Zsolt kérdésekre válaszolva arról beszélt, nem tudják milyen szerepe volt a videó elkészítésében a most távozott párttagnak. Hogy a férfi elismerte-e Varjú Lászlónak, bűncselekményt követett el, azt mondta, „nem volt ilyen tartalma a beszélgetésnek, személyesen adta át a lemondó nyilatkozatát, majd elváltak az útjaik”.

A történtek hátterének „árnyalására” arról is beszélt, a volt párttag „szoros rokoni szálakat ápol” a helyi Lungo Drom vezetőjével, és szerinte az is kiderült, hogy a 2010-es önkormányzati választáson a baloldal által támogatott jelölttel szemben a fideszes jelöltet támogatta.

A DK szóvivője szerint az MSZP az ügyben tisztességesen járt el, mert amint a felvételt megkapták, a rendőrségnek átadták a felvételt és feljelentést is tettek.

Arra a kérdésre, ha kiderül, hogy az MSZP-nek köze van a felvétel megrendeléséhez, akkor együtt kívánnak-e működni a párttal a választásokon, azt mondta: „ha mégis valami árny vetül rájuk ebben az ügyben, akkor nyilvánvalóan az MSZP házon belül megteszi a szükséges intézkedéseket, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a két párt összefogjon más demokratikus erőkkel és együtt győzze le Orbán Viktort”.