rss      tw      fb
Keres

Vasárnapig várja a látogatókat a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár


MTI 2013. október 21., hétfő 14:15

Vasárnapig várja a látogatókat az 58. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár, amelynek idei díszvendége Lengyelország, és amelyen Krasznahorkai László is részt vesz.

Krasznahorkai László 1989-ben kiadott regénye, Az ellenállás melankóliája idén jelent meg szerb nyelven. Ennek kapcsán kérdezik műveiről a szerzőt pénteken A szabadság hiánya és a pusztaság esztétikája című kerekasztal-beszélgetés keretében.

A Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár Szerbia legnagyobb kulturális eseménye. Kultúraközvetítő szerepe van: a könyvszemlén egy-egy ország olvasói megismerkedhetnek a közeli és a távoli országok irodalmával, tudományos életével. A vasárnap este megnyílt vásáron 442 szerbiai és 48 külföldi kiadó mutatkozik be, tizenkettővel több, mint tavaly. A díszvendég Lengyelország mellett jelen vannak Franciaország, Irán, Japán, Kína, Nagy-Britannia, Hollandia, Ausztria, Spanyolország, Németország, India, Oroszország, Fehéroroszország, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Macedónia és Horvátország kiadói is.

A külföldi vendégek között Krasznahorkai László mellett jelen lesz Tariq Ali Nagy-Britanniából és Guy Helminger Luxemburgból is.

A kiállítók összesen 60 rendezvényt szerveztek, a résztvevők pedig több mint 27 ezer négyzetméteren mutathatják be kiadványaikat. A szépirodalom mellett oktatási, vallási és tudományos műveket is hoztak a kiállításra.

Az európai uniós információs központban az EU 28 tagállamáról szóló legújabb kiadványok olvashatók.