rss      tw      fb
Keres

Ki hergel?Ismeretes, hogy Baján az egyik szavazókörben meg kell ismételni a helyi önkormányzati választást.


A Kecskeméti Törvényszék szerint a választói akaratot befolyásolta, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A bírói eljárás az ellenzéki pártok panaszára indult, a bírói döntés videofelvételek, hanganyagok, valamint tanúvallomások alapján született meg.


A világhálón ugyanakkor már ott van egy újabb videofelvétel, amelyen a Fidesz a már megismétlendő választásra „kampányol”. A videón a Fidesz-jelölt képével felszerelt autó látható, amelyről hangosbeszélőn keresztül harsogja egy hang: „Ne hagyja magát, hogy átverjék és üldözzék”, „ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől”, „ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak” „a Fidesz megvédi Önt, az Ön szavazatára is szükség van”.Álljunk meg egy pillanatra: milyen esemény is következik? Egy megismételt választás. Az a párt kampányol így, amelynek ellenzéke panasza nyomán rendelt el a bíróság megismételt szavazást. Ki üldözi a választót? Nem az, aki kihangosítva ordibál a vidék csendjét megtörve, a lakosok házának ablakán át, hogy akkor is hallják, ha nem akarják, hogy vannak itt önjelölt védelmezőik, és tetszik nem tetszik, úgy megvédik őket, hogy arról koldulnak?


Szombaton Kocsis Máté, a Fidesz papagájkórusának egyik előéneklője nem átállotta azt üzenni a pedagógusoknak, gyerekeink tanítóinak, tanárainak, akik elkeseredésüknek hangot adva tüntettek fegyelmezetten a kormány intézkedései ellen, hogy csak „hergelés és uszítás a…tüntetés”. A „Bajnai-gárda” fiataljainak eddigi megmozdulásai alapján pedig nem lehetnek biztosak abban, hogy a budapestiek megússzák a napot erőszak és barbárság nélkül. „A bukott baloldal már csak az erőszakos utcai akciókban hisz.”


A kontraszt nyilvánvaló. Akik ismerik a Fideszt, világosan látják, hogy milyen egyszerű rugóra működnek. Pontosan azzal vádolják meg cinikusan az ellenfelüket, amivel maguk éltek és élnek. Hergelnek, miközben hergeléssel vádolnak. Abban a tudatban teszik, hogy az einstandolt médiatérben azt hazudnak, amit akarnak.


De csak akkor eredményesen, ha hagyjuk. Ne hagyjuk!