rss      tw      fb
Keres

Vécédeszkát vitt Papcsák Ferencnek az Együtt-PM


MTI 2013. október 2., szerda 13:10

Egy „MR. 20%” feliratú műanyag vécédeszkát vitt szerdán az Együtt-PM Papcsák Ferencnek arra utalva, hogy szerintük Zugló Fidesz-KDNP-s polgármestere 20 százalékos „sápot szed” a magyar és a zuglói vállalkozásoktól.

A XIV. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott szerdai sajtótájékoztatójukon Dorosz Dávid ezt azzal indokolta, hogy a kerület vezetője „valamilyen perverz módon kifejezetten vonzódik a közpénzből épített luxusvécékhez és ahhoz, hogy a magyar vállalkozásokat húsz százalékkal lehúzza”. A felirattal arra utalnak, hogy egy múlt héten napvilágot látott hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy „ő és a rendszere, a fideszes rendszer húsz százalékos sápot szed a magyar és a zuglói vállalkozásoktól”.

Az Együtt-PM szakpolitikusa azt mondta, hogy a bajai időközi önkormányzati választás ügyében meghozott jogerős bírósági ítélet bizonyítja, hogy a „Fidesz a csalók pártja”.

A fideszesek ugyanúgy csaltak Baján, ahogy csaltak Zuglóban is, mert az emberek nem arra szavaztak, ami a XIV. kerületben történik - jelentette ki. A zuglóiak nem a „luxusmercedesekre, nem az óriási parkolóhelyekre, nem a húsz százalékos sápokra és nem az egymillió forintos, közpénzből épített vécékre szavaztak 2010-ben” - jelentette ki a független képviselő. Hozzátette: Papcsák Ferenc „ugyanazoknak a kis Döbrögiknek és kiskirályoknak az egyike, (...) akik ma Magyarországon ráteszik a kezüket a falvakra, a városokra és a kerületekre”.

Joó András, a Párbeszéd Magyarországért (PM) zuglói csoportvezetője azt mondta, hogy helyi képviselőik rajta fogják tartani a szemüket a kerületi ügyeken.

A sajtótájékoztató végén a két politikus megpróbálta átadni a vécédeszkát a polgármester hivatalában, de ez nem sikerült, ezért az önkormányzat portáján hagyták azt.

Az internetre szeptember 24-én került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferencnek, a kerület polgármesterének állítólagos korrupciós gyakorlatáról.

A hangfelvételek ügyében néhány órán belül valamennyi ellenzéki párt megszólalt, és jelezte, hogy feljelentést tesz, illetve elvárja, hogy az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

Az ügyben Papcsák Ferenc rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, valamint feljelentette Ferdinandy István alpolgármestert is vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt.