rss      tw      fb
Keres

Esküvői hírek



Orbán Ráhel szombaton köt házasságot Tiborcz Istvánnal. Az esküvőt Budapesten, a Margit körúti ferences templomban tartják, a lagzi a Fejér megyei Csabdi–Tükröspusztán lesz. A templomon pénteken „gyorsjavítást” végeztek, a lagzi helyszínéhez, a Tiborczék „tanyájához” vezető utat kátyútlanították.
Az előzményekhez: mint ismert, ezúttal nem arról volt szó, hogy a sajtó kutakodott volna egy magánesemény – Orbán Ráhel esküvője – után, hanem Orbán Viktor tartotta fontosnak, hogy közügyet csináljon a lánya esküvőjéből (elvégre ha az angol királynő fiának jár a „Royal Wedding” – lásd lejjebb –, jár az a magyar miniszterelnök lányának is). Orbán júliusban a Blikknek ecsetelte a lelkiállapotát és a körülményeket (röviden: az apák szomorúak ilyenkor; az ő „felcsúti portájuk” kicsi lenne ekkora lagzihoz; noha benne is van szervezési készség, ő nem száll be a szervezésbe; a főzésbe sem, „lesz ott asszony elég”; ragaszkodik a helyi cigánybandához, mert a „csűrdöngölőhöz” kell, a fiataloknak meg majd a tanya másik végében lesz saját zene; a sírás „az asszonyok dolga”). Azóta történt:


Kerületőrök vitték be az Együtt-PM két aktivistáját


Kerületőrök [?] vitték be a II. kerületi rendőrkapitányságra az Együtt-PM szövetség két aktivistáját pénteken, mert a „royal wedding” (királyi esküvő) feliratot karcolták a betonba az előtt a templom előtt, ahol szombaton a miniszterelnök lányának esküvője lesz. Rongálással gyanúsítják őket.


Juhász Péter szerint az esküvő miatt pénteken „gyakorlatilag közpénzen lebetonozták a templom környékét”. Aktivistáik arra akarták felhívni a figyelmet, hogy közpénzt használnak fel ahhoz, hogy biztosítani tudják a megfelelő körülményeket a szombati eseményhez. Noha nem a szertartás miatt kellene rendbe tenni utakat, hanem a valóban szükséges helyeken kellene rendet tartani az országban.


A Milla Facebook-oldala ugyanerről: Royal Wedding 2013 – Orbán Ráhel esküvője frissen kátyúzva (lakossági feljelentés alapján!)


„Lakossági feljelentés alapján Milla aktivistákat igazoltattak a második kerületi városrendészet emberei, majd a kerületi rendőrkapitányságra kísérték őket. Az aktivisták Orbán Viktor lánya esküvőjének helyszínén, a sebtében kijavított, még meleg aszfaltra a 'ROYAL WEDDING 2013' kifejezést írták. Jelenleg mérlegeli a rendőrség, hogy tesz-e feljelentést rongálás miatt.
Az ország kátyúban, de az esküvőhöz vezető út már kikövezve. Közpénzen, közmunkások által."



Ez nem tetszett a feljelentő „lakosságnak” – Facebook

Előzmények



Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen
hvg.hu, 2013. szeptember 5. (részletek)


„Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a ’társadalmi eseménynek’ köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.”


„A helyieket meglepetésként érte a néhány napja felbukkant útjavító csapat, a közútkezelő embereinek munkába állására is maguk az ottlakók hívták fel a hvg.hu figyelmét… beindult a söprögetés majd az aszfaltozás, amelyhez a darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra.” A helyiek szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. „Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – mondta egy helybeli. Információink szerint ráadásul nemcsak a Fejér, de a Zala megyei közútkezelő eszközei is láthatók a helyszínen.”


A szombati esküvőről: „az egyházi szertartás a város egyik legforgalmasabb helyén lesz: a Margit körúton, az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú-templom előtt jár például a 4-es és 6-os villamos, az úton pedig az autós forgalom még hétvégén is elég nagy.” A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint „amennyiben indokolt, a BRFK – a jogszabályban rögzített keretek között – a szükséges intézkedéseket megteszi”. „…a több száz vendég szállításához szükséges járművek haladásának biztosításához valószínűleg motoros rendőrökre lesz szükség”. És számoltak-e azokkal, akik nem ünnepelni akarnak, hanem esetleg megragadják az alkalmat, hogy a kormány intézkedései elleni tiltakozásukat fejezzék ki, mint például a devizahitelesek, akik miatt a miniszterelnök XII. kerületi házának környékére területlezárást rendeltek el?”


Már a Margit körúti templomnál is aszfaltoznak
Index, 2013. szeptember 6. (részletek)


A Margit körúti ferences templom mögötti parkban is készülnek Orbán Viktor miniszterelnök lányának hétvégi esküvőjére… Péntek reggel a Rómer Flóris útról nyíló, a parkon keresztül vezető gyalogosjárdát is rohamtempóban elkezdték felújítani. A pár tíz méteres szakaszon vezető utat több helyen feltörték, jelenleg öt-hat munkás pakolja a betontörmeléket. Az Index tudósítója megkérdezte a munkásoktól, miért éppen most újítják fel a járdát, amire azt a választ kaptunk, hogy ’mert lesz az Orbán lány esküvője, és addig be kell fejezni’. A parkban péntek reggel nagyjából tíz másik munkás is dolgozott zöld kertészeti munkaruhában, ők az avart szedték össze. Az Indexnek elmondták, körülbelül havonta szokták takarítani a parkot. A mostani takarítás azért esett péntekre, mert szombaton lesz a miniszterelnök lányának az esküvője.”


„Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nincs közük a felújításhoz: ’Ön eltévesztette a házszámot. Miért kellene a Miniszterelnökségnek egy kerületi járdafelújításról tudnia? Kérem, a II. kerületi gyalogosforgalom megkönnyítésével kapcsolatos beruházás ügyében a terület kezelőjéhez/tulajdonosához szíveskedjen fordulni’ – válaszolta a sajtófőnök.”



A Margit körúti templom – fn.hir24.h/Neményi Márton

Festik a templomot, ahol Orbán Ráhel igent mond


Az fn.hir24.hu pénteken közölte, hogy a Margit körúti templomot át is festik, hogy eltűnjenek a falfirkák. „A templomkert felőli oldalon a falat mázolják, vélhetően a graffitiket akarják eltűntetni.”


Egyébként Tankó Károly (Fidesz-KDNP) csabdi polgármester tiltakozott a hvg.hu-n megjelent, Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen című cikk ellen, amely „rossz hiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások. Csabdi – Tükröspuszta Bicske és Csabdi irányából szabályszerű és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton felújítás, kátyúzás nem történt.”


Az MSZP-szóvivője cáfolatgyűjteményt állított össze Orbán Viktor sajtófőnökének. Török Zsolt arra reagált, hogy Orbán Viktor sajtófőnöke szerint nem volt semmiféle kátyúzás ’az oligarcha-esküvő miatt a Tiborcz-tanyára vezető úton’. Török szerint Havasi Bertalant, ’Orbán megmondóemberét ugyanúgy nem érdekli a valóság, mint a főnökét. Nem érdekli, hogy a helyiek is, és fényképek is alátámasztják a kátyúzás tényét’. Ezért azt javasolja, hogy a sajtófőnök adjon ki egy közleményt arról is, hogy ’Orbán Viktor kormányzása alatt határozottan nem történtek meg a következők: Nem vezettünk be negyven új adót, és igazságtalan adórendszert, nem indítottuk el a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitikát. Nem nyúltuk le a magánnyugdíjpénztári vagyont, nem játszottuk ki az állami földeket a haverjainknak, nem szavaztuk meg a rendszerváltás óta a legnagyobb központilag szervezett tolvajlást: a trafikmutyit’.”





Lásd még a hvg.hu Gomperz Tamás nevű szerzőjének írását: Bástya elvtárs lakodalma. Egyebek mellett ezt írja: „…a felújítás 1,637 millió forintba került. Na, és mennyibe került volna az adófizetőknek a kátyús úton tengelytörést szenvedő Audik javíttatása? Erre nem gondolnak a demagóg gyalázkodók, mi?” „a kátyúzás régi magyar népszokás, ami minden hamisítatlan vidéki lagzi kötelező kelléke, mint a menyasszonytánc. Ezt persze magyarázhatjuk azoknak, akik még sosem jártak a nagykörúton kívül. Ilyenkor mindenféle ajándékot dobálnak a kalapba, közbeszerzési pályázatot, stadiont, közgépes állást. Hiába, apa csak egy van.”