rss      tw      fb
Keres

Gyurcsány levele Bajnai GordonnakA Demokratikus Koalíció szombaton közzétette azt a levelet, amelyet Gyurcsány Ferenc péntek délután küldött Bajnai Gordonnak. A levélben a Demokratikus Koalíció elnöke tárgyalást kezdeményez az Együtt 2014-PM formáció vezetőjével a teljes ellenzéki összefogás érdekében.


Tisztelt Elnök Úr,
Kedves Gordon!


Csalódottan veszem tudomásul az MSZP-vel tegnap kötött megállapodásotokat. Ez a megállapodás most talán megnyugtathatja a hosszú huzavonában megfáradt választókat, de a kívánatos végcéltól sajnos nagyon messze van. Ha az egyezségetek változatlan formában fennmarad, akkor az nagyban megnehezíti Orbán leváltását. Az elmúlt napokban hangoztatott kritikám e nyilvánvaló felismerésből fakad.
Megértettem, hogy a tárgyalások lezárultával elhárultak az akadályok, hogy újabb demokratikus ellenzéki pártokkal is keressétek a megállapodás lehetőségét. Tájékoztatlak, hogy a Demokratikus Koalíció mindkettőtökkel, az MSZP és az E14-PM vezetőivel is tárgyalni kíván. Azért kívánunk találkozni, hogy keressük az átfogó ellenzéki megállapodás lehetőségét.
Csütörtökön azt mondtátok, hogy a közös lista helyett a párhuzamos listák állítása előnyösebb lehet. Ezzel egyet nem értve, de tudomásul véve, tájékoztatlak, hogy ebben a helyzetben a DK induló tárgyalási pozíciója, hogy önálló listát állít. Nem egyetértve, de tudomásul véve, hogy nem közös jelölteket indítotok a választókerületekben, hanem pártjaitok önálló jelöltjei szállnak ringbe, a Demokratikus Koalíció valamennyi választókerületben önálló jelöltet állít.
Azonban nem ez az utolsó szavunk, azt szeretnénk, hogy a megbeszélések eredményeként egyenrangú pártok tisztességes – persze nem azonos súllyal képviselt – átfogó megállapodása jöjjön létre.
Kérlek, teremts lehetőséget, hogy képviselőink mielőbb hivatalos tárgyalásokat kezdhessenek!
Az összefogásban bízva, barátsággal:


Gyurcsány Ferenc

Lásd még: Gyurcsány: önálló listát állít és 106 egyéni képviselőjelöltet nevez meg a DK, hogy érdemben tárgyalhasson