rss      tw      fb
Keres

Hende: nehéz időszak vár a kormány és a haza támogatóira; a kormány számít az imáraHende Csaba honvédelmi miniszter (2002 után Orbán Viktornak a polgári körök mozgalom koordinálásért felelős megbízottja) a Polgárok Háza évadnyitó estjén beszélt csütörtökön. Ugyanott beszélt Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója, a Fidesz pártigazgatója, az FTC elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, ismert listakészítő is. Amit mondtak.Hende Csaba a Polgárok Háza 2011-es megnyitóján beszél (a vakablak muskátlival és templommal „freskó”, a függöny igazi) – honvedelem.hu/Rácz Tünde

Hende Csaba: nyugalom, az erős idegek, a bajtársiasság és az áldozatkészség


– Nehéz időszak vár azokra, akik az országgyűlési kampányban kiállnak a kormány és az ország mellett, mert a „hitelét vesztett baloldal” igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni.


– A kampányban a nyugalom, az erős idegek, a bajtársiasság és az áldozatkészség lesz a legfontosabb.


– A kormányoldal minden segítségre és imára számít. „Másként aligha tudjuk elviselni ezt a sok mocskot, amit ránk fognak szabadítani.”


– Az ellenzéki tárgyalásokról: „fel tud-e bárki idézni egy fél fia gondolatot ebből a kutyakomédiából, amely ne arról szólt volna, hogy márpedig az Orbán-kormányt le kell váltani?” Ebből egyértelműen kiderül, hogy a baloldalnak nincs terve az országgal, csupán a hatalmat akarja megszerezni.Hende és Kubatov ugyanott az új kultúrában gyönyörködik – honvedelem.hu/Rácz Tünde

Kubatov Gábor: mindent a kommunisták tettek tönkre


– Az 1947-ben kezdődött események miatt ülnek össze minden évben. „Ahogy Bayer Zsolt barátom mondja, annak idején a virsliujjú, nájloninges kommunisták” hozzáfogtak az ország átalakításához, és „ezek a derék fiúk” felszámoltak mindent, ami értelmes volt ebben az országban.


– Ő a történteket korábban úgy szemléltette a fiának, mintha ma „bejönne két bőrdzsekis srác” a családjuk autószerelő műhelyébe, „és annyit mondana, hogy mától minden az államé” [különös tekintettel a magánnyugdíjpénztárakra, iskolákra, kórházakra, MAL Zrt-re, gáztározókra, takarékszövetkezetkre stb. – a szerk. megj.].


– A kommunisták tönkretették a katonaságot, ezért gondolhatták az emberek 1947 után, hogy „egy katona csak bajszos lehet, dagadt és bunkó”.


– Tönkretették a kultúrát is, „ezért van az, hogy 1990-ben ismertük meg az erdélyi Helikon-költőket”. „Volt, aki olvasta az erdélyi Helikont, Lendvai Ildikó például ilyen volt, és mondta is, hogy nem lehet kiadni.”


– A kommunisták a nemzeti öntudatot is elvették a magyaroktól és megalkották a „magyarkodni” szót.


– A korszak legkárosabb mondata „a célnak így is megfelel” kijelentést. Az építészetben ennek jegyében helyettesítették aszfalttal a korábbi gránit- és márványburkolatokat, és ezért tették tönkre a magyar gasztronómiát is.


– Az elmúlt húsz évben csak nagyon lassan haladt előre a rombolás felszámolása, mert „ezek a fiúk” 1989 után is „adtak miniszterelnököt: egy pufajkást és egy III/III-ast”.


– „Megmutatták, hogy nekik mindent lehet.” „De most itt vagyunk, mindannyian”.Plusz egy szónok: a feltámadást ünneplő alkotmány


László Tamás, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnöke szerint „Orbán Viktor és barátai” az elmúlt három évben a keresztény kormányzás alapjait rakták le, amelynek egyik legfontosabb eleme a „húsvéti, feltámadást ünneplő alkotmány”.