rss      tw      fb
Keres

Kaszinóportál az online szerencsejátékok újraszabályozásárólAz onlinecasinoreports.com című, a Brit Virgin-szigeteken székelő portál közölt cikket Magyarország az online szerencsejáték-törvény módosítását javasolja címmel. A kormány az internetes szerencsejáték reformját javasolja, de vajon ez átmegye-e az EU szűrőjén?

A magyar kormány az online szerencsejátékra vonatkozó, meglévő törvény teljes átalakítását javasolja, és az új törvény az internetes szerencsejátékot „nem liberalizált tevékenységnek” fogja tekinteni, amely szigorú szabályozásnak van alávetve.


A javasolt szerencsejáték-reformok

A törvényjavaslat értelmében az online szerencsejátékot „nem liberalizált tevékenységnek” fogják tekinteni, ami annyit tesz, hogy csak az állami szerencsejáték-vállalat, illetve az állammal koncessziós megállapodást kötő magánvállalkozások üzemeltethetnek ilyesmit. Az online szerencsejáték meghatározását kiterjesztik úgy, hogy nem csupán a lóverseny-fogadást és a kártyajátékokat foglalja magába, hanem a sportfogadásokat és az online kaszinókat is.

Az Európai Unió bizottságához benyújtott törvényjavaslat értelmében a külföldi üzemeltetőknek hazai koncessziós céget kell létrehozni az online szerencsejáték magyarországi szolgáltatásához. A társaságoknak legalább 200 millió forint (667 ezer euró) bejegyzett tőkével kell rendelkezni.


Korlátlan számú engedély

A magyar kormány korlátlan számú engedélyt ad ki ötéves időtartamra, és az engedélyezett üzemeltetőkre a bruttó játékbevétel (GGR) 20 százalékának megfelelő, egykulcsos adót vet ki, ezenkívül az üzemeltetők negyedévente a GGR 2,25 százalékának megfelelő felügyeleti díjat kötelesek fizetni.

A javasolt törvényben van jó hír is a szerencsejátékok kedvelőinek: a módosítás értelmében a legális online szerencsejátékból származó jövedelem után nem kell jövedelemadót fizetni, vagyis a sikeres magyar pókerjátékosoknak nem kell majd aggódniuk az adóhivatal miatt, miközben letakarítják a játékasztalokat.