rss      tw      fb
Keres

Menni kéne… Menni kéne?
Úgy szólt pár hete a rádió egyik híre, hogy elege van a Fidesz-féle politikából a parlamentben is működő, jobban mondva üldögélő egyik politikusnak, ezért nem indul a következő országgyűlési képviselői választáson.


Eddig rendben is van a mondandója, kedves mester, hanem a folytatás már kissé elszomorít, pontosabban nálam kiveri a biztosítékot.


Úgy folytatódik a hír ugyanis, hogy uniós képviselőként kívánja folytatja politikusi tevékenységét a hazai körülményektől megcsömörlött honfiú.


Sokan vagyunk azon – de lehet, hogy még nem elegen –, hogy másként legyen, jobb legyen.


Sokan vagyunk így. Mármint úgy, hogy elegünk ugyan már van, elég tetemes és nem is akármilyen mértékben, ám eddig ez nem jutott eszünkbe, hogy brüsszeli stallum elnyerésével is meg lehet szabadulni a hazai „kócerájtól”, minimálbértől, kiapadt nyugdíjpénztártól, a reumarendelésen 36 napos várólistától, pártjuk és kormányuk közeliszomszéd-gőgjétől, normális magyar által soha fel nem lapozott/lapozható szerzők diadalmasan avatott utcatáblájától, a trafikos-idegen nemzeti dohánybunkerek vasajtajától, ha befizetek, ha kifizetek után járó mindig fizetek miniadóktól, színházi társulatok szétzilálásától, audis szegénységelűző kormányzati akárkitől, (foci)pályát tévesztett, stadiongründoló gőgös „politikusoktól” és még sorolhatnám, de nem érdemes, mert minden nap csak hosszabb a kiábrándító lista.


Igen, a lista készül, s egyszer majd sok-sok sorsfordító voks lehet belőle, ha… Ha lesz egy csapat, amelyik a másikkal nem számháborúzik, nem üzenget, hanem együtt felrázza a mérgét nyelő hallgatagokat, félőket, a silány korszak újítását kívánókat…


S ha mégsem így lesz ?


A fene sem bosszankodik, elégedetlenkedik, horkan fel semmilyen kommunikációs valakik, netán szót vivők szómágiáján, nem, nem káromkodunk, mert halljuk, hogy


megvan a recept: irány Brüsszel!


Reméljük, most már leesik a tantusz a Nemzeti Együttműködés Rendszere által félreállított, kirúgott, elküldött, megrövidített, közmunkára ítélt, listázott, nem foci drukker, már nem is rokkant ember- és sorstársainknál: lám, így is lehet!


Nem tetszik a rendszer? Semmi cicó, irány az EU.


Ilyen egyszerű ez, csak el kell nyilatkozni, aztán menni?


Azért kéne még valami, képviselő uramöcsém! Ugyan írja már meg előbb, hol lehet jelentkezni és hány ember férne még be a kitántorgók csapatába.