rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 29.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint lesz egykulcsos tizenhat százalékos adó a jövő évtől. Ha meg tudja erről győzni a kormányt. Önök szerint sikerül-e neki?

Ugyancsak az MTV Este című műsorában a kormányfő arról is beszélt, hogy az önkormányzatokat nem érdemes anyagilag konszolidálni, viszont el kéne venni tőlük az egészségügyet és az oktatást. Erről azonban meg kell velük egyezni. Ezért is lenne jobb ha az önkormányzatokban is a Fidesz győzne. Egyetlen párt mindenhol, mert úgy minden egyszerűbb lesz? Hallottak már ilyet?

Következő témánk, hogy a Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz támogatottsága kétharmados. Az MSZP-re csak tizenhét százalék szavazna. A társadalom is úgy gondolja, hogy nem is kell több párt?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Gyurcsány Ferenc keményen kikelt az ügyészség ellen, amiért közvetlenül a választások előtt gyanúsította meg Molnár Gyula XI. kerületi szocialista polgármestert egy ingatlanügyben. Gyurcsány azt írja, ideje volna kiállni emberek, politikustársaink, barátaink mellett. Vagy hagyjuk hogy egyesével levadásszanak mindenkit? De beleszóljon-e a politikus az igazságszolgáltatás ügyeibe, ha az igazságszolgáltatás olyan látszatot teremt, mintha megrendelést teljesítene.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kövér László Pozsonyban tárgyal, de nem találkozik a kormánykoalícióban résztvevő Híd Párt vezetőjével, Bugár Bélával. Hanem csak a parlamentből kiesett Magyar Koalíció Pártjának képviselőivel. Ki az igaz magyar?

És végül mit gondolnak arról a tervről, hogy az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának emelésével teremtene új forrást az egészségügyben a minisztérium egyik elképzelése, tanulmánya. vajon mire lesz elég ez az egészséges lépés? És vajon nincs-e ellentétben a szabad pálinkafőzéssel?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!