rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Vona Gábor: egyre többen kíváncsiak a közmédiumokban le nem adott kampányfilmünkre

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 22:07

Vona Gábor szerint akaratlanul is jó reklámot csinált választási hirdetésüknek a közrádió és a köztelevízió azzal, hogy megtagadta közlésüket, mert egyre többen kíváncsiak rá, és keresik a lehetőségét, hogy megnézhessék.

Erről a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke csütörtöki szolnoki lakossági fórumán beszélt annak ismeretében, hogy Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében le kellett volna adnia "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetésüket a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak.

Vona Gábor a város egyik bevásárlóközpontjának éttermét zsúfolásig megtöltő, többnyire fiatalokból álló hallgatósága előtt elmondta: a kampányfilm megjelenése érdekében arra a finomításra is készek lettek volna, hogy a "cigánybűnözés" szó helyén egy sípolás hangozzék el, de a közmédiumok vezetői ezzel a változtatással sem voltak elégedettek. A Jobbik reklámfilmjét kevés pénzük miatt amúgy is többnyire csak a késő esti órákban láthatták volna a nézők, most viszont nem várt módon megkülönböztetett figyelmet vívtak ki.

Elmondta, meglepődtek rajta, hogy az Országos Választási Bizottság, majd a legfelsőbb bírói fórum is nekik adott igazat. Ugyanakkor a jelenség okán sajnálatos tartotta, hogy "mennyire élünk mi a fideszes forradalom után egy demokráciában", hiszen a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nem hatóság. Példátlan, hogy egy parlamenti párt nem közölhette mondanivalóját a választókkal.

A fórumon bejelentették: a Jobbik Szolnok valamennyi önkormányzati választókerületében indít képviselő- valamint Nagy Gyula, 47 éves tanár és gazdálkodó személyében polgármesterjelöltet. Programjuk egyik sarkalatos pontja: a rendszerváltástól számítva minden városvezető erőt szeretnének elszámoltatni: milyen szerepe volt abban, hogy a település önkormányzata 20 milliárd forintos adósságot halmozott fel.