rss      tw      fb
Keres

EKF - Tőkés László: Pécsett tükröződik az európai kulturális sokszínűség

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 18:33

Az európai kulturális sokszínűség és kulturális gazdagság tükröződik Pécsett - mondta Tőkés László csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen az MTI-nek.

A romániai magyar politikus, az Európai Parlament (EP) alelnöke az EP kulturális és oktatási bizottságának tagjaként érkezett Pécsre, a város idén Európa Kulturális Fővárosa (EKF).

Tőkés László emlékeztetett: éppen 25 évvel ezelőtt indult az EKF-projekt, amely az egyik legsikeresebb európai üggyé vált. Mint mondta, Pécsett viszont lehet látni az európai kulturális sokszínűséget és a kulturális gazdagságot, azaz az európai kulturális politikát, hozzátéve, egyaránt büszke a 2007-es EKF-városra, a romániai Nagyszebenre és az idei kulturális fővárosra, Pécsre.

A kétnapos látogatás céljáról szólva megemlítette, hogy az EP kulturális bizottsága jelentést készít majd a Pécsett tapasztalt helyzetről. Az európai parlamenti delegáció találkozik mások mellett az EKF-programok szervezőivel. A küldöttség szerdán a 2011 első felében esedékes magyar EU-elnökség előkészületeiről tárgyalt Budapesten.