rss      tw      fb
Keres

Kilenc parkolóőrt hallgatott ki a rendőrség

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 17:32

Kilenc parkolóőrt állított elő és hallgatott ki a parkolási visszaélésekkel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK csütörtöki tájékoztatása szerint a szerdán, szervezett akció keretében elfogott parkolóőröket vesztegetéssel gyanúsították meg, többségük megtagadta a vallomástételt. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyben a rendőrség eddig 14 parkolóőrt, az üzlettulajdonosi oldalról pedig 46 embert gyanúsított meg vesztegetéssel, négy parkolóőrt leszámítva mindenki szabadlábon van.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2007 szeptemberétől 2009 szeptemberéig több parkolóőr rendszeresen kért, illetve fogadott el pénzt a területükön működő üzletek tulajdonosaitól, dolgozóitól, hogy az ott parkoló járműveket ne pótdíjazzák.

A parkolóőrök két vezetőjük tudtával és támogatásával tevékenykedtek, ennek fejében a napi bevételből e két vezető részére is juttattak bizonyos összeget - olvasható a rendőrség közleményében.

A pénzért cserébe a vezetők a parkolóőrök beosztását számukra kedvezően alakították, folyamatosan a kiemelt parkolási zónákba osztották be őket, valamint előre tájékoztatták őket a várható ellenőrzésekről.