rss      tw      fb
Keres

Választás2010 - Ágh Péter: a Fidelitas jelöltjei új lendületet adnak a helyi politikában

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 17:21

Érdemes a Fidelitas jelöltjeit támogatni a vasárnapi önkormányzati választáson, mert új lendületet adnak a helyi politikához - mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke csütörtökön Kecskeméten.

A településeken olyan programokat dolgoztak ki a Fidelitas tagjai, melyek a fiatalok boldogulását és helyben tartását szeretné elérni - emelte ki a Fidesz ifjúsági partnerszervezetének az elnöke, aki Kecskeméten fejezte be 28 települést érintő országos körútját.

Ágh Péter hangsúlyozta: több mint 150 fiatal indul a Fidelitas támogatásával az önkormányzati választáson.

A politikus, aki egyben országgyűlési képviselő is, emlékeztetett a kormány eddigi és tervezett intézkedéseire, melyek azt célozzák meg, hogy a fiatalok is a következő négy év nyertesei legyenek.

Az Orbán-kormány szerint, az ifjúságpolitika nem önmagában szakpolitikát jelent, hanem minden egyes szakpolitikában meg kell jelenni a fiatalok érdekeinek - mondta Ágh Péter.

Utalt a Széchenyi Terv koncepciójából arra, mely az otthonteremtést érinti. Az elképzelés szerint a lakástámogatást a gyermekvállalással kapcsolnák össze. A fiatalok lakáshoz jutását segíti az úgynevezett Fecske-ház program felújítása is.

Ágh Péter szerint a szakképzés átalakítása a gazdasági szereplők és az iparkamarák bevonásával a fiatalok munkához jutását segíti. A július 1-jével 8,5 százalékra csökkentett diákhitel kamata is segítséget jelent a továbbtanulók számára. Hasznosnak nevezte a fiatal orvosok itthon tartása érdekében meghozott "rezidens-rendeletet" is.

A fiatalok nemzettudatának kialakítását segíti a diákok határon túli osztálykirándulásainak a támogatása is, melyet fontos döntésnek nevezett a Fidelitas elnöke.