rss      tw      fb
Keres

Nyitrai Zsolt: folyamatos a felkészülés a magyar EU-elnökségre

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 17:08

A távközlési politika területén is folyamatosan zajlik a felkészülés a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökségre - közölte brüsszeli tárgyalópartnereivel Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a minisztérium tájékoztatása szerint.

Az államtitkár, aki csütörtökön fejezte be kétnapos látogatását az Európai Unió intézményeinél partnereinek hangsúlyozta, hogy Magyarország szorosan együtt kíván működni az Európai Bizottsággal és az EU többi intézményével, egyben szakértői találkozókat kezdeményezett az elnökségi program egyeztetése érdekében.

A magyar ágazati prioritások döntő részben megegyeznek a mostani belga EU-elnökség fő célkitűzéseivel - mondta az államtitkár. A rádióspektrum-politikai program ügyében például jogalkotási javaslatokra, az e-kormányzati cselekvési terv megalkotásában pedig uniós tanácsi következtetés előterjesztésére készül Magyarország - áll a közleményben.

"Kulcskérdésként tekintünk az Európai Unión belüli roaming szolgáltatások helyzetére is. Elnökségi rendezvényként a távközlésért felelős miniszterek konferenciáját tervezzük összehívni 2011 tavaszán" - idézi a tárca közleménye az államtitkárt.

Kétnapos brüsszeli látogatásán Nyitrai Zsolt számos kétoldalú találkozó mellett egy hálózat- és információbiztonságról rendezett fórumon is részt vesz. Az államtitkár megbeszélést folytatott többek közt Andor Lászlóval, a foglalkoztatás, a szociális ügyek és a társadalmi összetartozás EU-biztosával, valamint Udo Helmbrechttel, az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) igazgatójával.