rss      tw      fb
Keres

Szakemberhiányra panaszkodnak az amerikai cégek Németországban

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 17:07

Szakemberhiányra panaszkodnak a Németországban működő amerikai cégek: az amerikai kereskedelmi kamara szerint a cégek több mint fele attól tart, hogy a megfelelő szakemberek hiánya a jövőben már a céges növekedés korlátjává válik.

Az ötven legnagyobb németországi amerikai céget vizsgáló tanulmány szerint a vállalkozások 62 százaléka úgy véli, hogy Németország mint telephely az utóbbi hónapokban javult, és ehhez a német kormány válságkezelő politikája is hozzájárult.

Az ötven, forgalmát tekintve legnagyobb amerikai cég listáját - tavalyhoz hasonlóan - a Ford vezeti, 17 milliárd eurós forgalommal. A Fordot a GM németországi leánycége, az Opel követi, 12 milliárd euróval, majd az ExxonMobil következik, 10,7 milliárd euróval.

A legnagyobb munkaadó a McDonald's, 60 ezer főnek ad munkát Németországban. A foglalkoztatottak számát tekintve a második helyen a Ford áll, 23.862 fővel, míg a harmadik a Burger King, 23 ezerrel. A tanulmány készítésekor az amerikai bankok és biztosítók német leánycégeit nem vették figyelembe.

Az amerikai kereskedelmi kamara adati szerint mintegy 2 ezer amerikai cég tevékenykedik Németországban, összesen hozzávetőleg 800 ezer alkalmazottal.