rss      tw      fb
Keres

A Diagon Kft. jogerősen pert nyert a Magyar Nemzettel szemben

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 18:11

A Diagon Kft. jogerősen pert nyert a Magyar Nemzettel szemben abban a helyreigazítási perben, amelyet a H1N1 vírustesztet gyártó cég kezdeményezett.

A Diagon Kft. csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla a jogerősen arra kötelezte a Magyar Nemzet című napilapot, hogy helyreigazítást tegyen közzé 15 napon belül.

A helyreigazítás elsőfokú bíróság által jóváhagyott szövege szerint a lap 2010. január 9-én valótlanul állította, hogy Kern József Gyurcsány Ferenc üzleti köréhez sorolható, illetve azt, hogy Kern József a Diagon által gyártott H1N1 védőoltás vírustesztjével kapcsolatban hamis, megtévesztő híreszteléseket tett.

A lap valótlanul állította azt is, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) egyik intézete megállapította, hogy a Diagon Kft. tesztje nem használható önálló diagnosztikai eljárásra - olvasható a Diagon Kft. közleményében.

A másodfokon eljáró bíróság a szöveg hat pontjából öt és felet stiláris változtatásokkal jóvá hagyott, de az MTI megkeresésére a Diagon Kft. nem tudta megmondani, hogy milyen változtatásokat kért a bíróság.