rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Gémesi: a Fidesz megbízásából nem létező gödöllői melegszervezet szövegezte” szórólapot terjesztenek a városban

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 16:39

Feljelentést tett a rendőrségen és a helyi választási bizottságnál Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármestere, polgármesterjelöltje, mert a nemi identitását megkérdőjelező, személyiségi jogait sértő szórólapokat terjesztettek róla - a rendelkezésére álló bizonyítékok szerint a Fidesz megbízásából - a városban.

Gémesi György csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy lakossági bejelentés alapján rendőrök a város lakótelepén hét, budapesti és őrbottyáni szórólapozót értek tetten, kocsijukból pedig 13 ezer szórólapot foglaltak le. Az időközben helyszínre érkező közterület-felügyelők ezt követően videóra vették a férfiak beszámolóját, miszerint a Fidesz megbízásából dobálták a postaládákba a nyomtatványokat, s darabonként 2 forintot kapnak érte. A szórólapozók azt is elmondták, hogy autóval szállították őket Gödöllőre.

Az MTI birtokába került szórólap címe: Támogatjuk a toleranciát és a másság tiszteletét Gödöllőn!”. A lap bal felső sarkában Gémesi György fotója, jobb oldalon a város címere látható (ami a polgármester szerint eleve jogsértő). A szöveges részben egy állítólag nemrég alakult egyesület, a Gödöllői Melegek Társasága és a Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Kulturális és Szabadidős Egyesület” ecseteli: nyíltan kiállnak a sokat támadott Gémesi mellett, aki az elmúlt években nagyon sokat tett a melegek fokozottabb megbecsülése érdekében. Hozzáteszik egyebek mellett: itt az ideje, hogy London vagy Berlin után Gödöllőnek is joga legyen büszkén vállalni polgármestere nemi identitását.

Gémesi György csütörtökön kiadott közleményében tiltakozását fejezte ki a szerinte nyilvánvalóan a Fidesz megbízásából készített és terjesztett, emberi méltóságát és személyiségi jogait súlyosan sértő, valótlan állításokat tartalmazó nyomdatermék miatt. Mint írja: Gödöllőn ezzel soha nem látott mélységekbe süllyesztették a kampányt, egyúttal arra kéri a Fidesz helyi és országos vezetését, hogy vonják le a szükséges konzekvenciákat. Már csak azért is, mert Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta: "Minden eszközzel meg fogjuk védeni az emberi méltóságot! Azt nem lehet megsérteni!"

Az MTI megkeresésére Gödöllő polgármestere úgy fogalmazott: az eset túlmegy minden határon. A szórólapon említett melegszervezet tudomása szerint nem is létezik, de nem emiatt, hanem a módszer és személyiségi jogai megsértése miatt kér jogorvoslatot. A Fidesz ellen feljelentést tett a rendőrségen, bejelentette a történteket a helyi választási bizottságnál, s tervezi azt is, hogy a bírósághoz fordul kártérítésért.

Az MTI telefonon kereste Gödöllő fideszes polgármesterjelöltjét, Boros Andreát, hogy kikérje véleményét az ügyről, de sem őt, sem a kampányfőnökét nem sikerült elérni.