rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Az MSZP az adatvédelmi biztoshoz fordul és jogi lépéseket tesz egy hangfelvétel miatt

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 15:07

Az MSZP az adatvédelmi biztoshoz fordul és törvénysértés miatt jogi lépéseket tesz egy az interneten nyilvánosságra került felvétel ügyében.

Török Zsolt - a Szanyi Tibor kampányfőnökkel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón - kérdésre válaszolva hangsúlyozta: felszólítják a Fideszt, hogy fejezze be törvénysértő és a XXI. századi demokráciához méltatlan tevékenységét.

A MSZP szóvivője azt MTI-nek ezt azzal indokolta, hogy a kuruc.info internetes oldalon nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint a Fidesz pártigazgatója arról beszél, hogy Zombory Miklós technikatanár, aki a IX. kerületben önkormányzati képviselő, egy füzetben - amit a szekrény mögött tart - összegyűjtötte a választók adatait és a körzetében mindenkinek ismeri a pártszimpátiáját, minden házhoz van kulcsa.

Török Zsolt a sajtótájékoztatón beismerő vallomásnak nevezte a felvételt, amelyen - mint fogalmazott - Kubatov Gábor arról beszél, hogy törvénytelenségeket követnek el, listázzák az embereket és az ötvenes évek módszerével akarják megfélemlíteni őket.

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP tavasszal is az adatvédelmi biztoshoz fordult, aki akkor felszólította Nyitrai Zsolt volt fideszes operatív igazgatót, hogy semmisítsék meg a "Kubatov-listát".

Hidasi Gábor, az MSZP IX. kerületi elnöke az MTI-nek csütörtökön úgy értékelte, hogy a Fidesz választási csalásra készül Ferencvárosban. Hozzátette: felszólítják a Fideszt, hogy azonnal mondassa le Zombory Miklós önkormányzati képviselőt. Zombory Miklós alkalmatlan a választók bizalmára, mert aki titkos füzetbe szekrény mögött rejtegeti a választók adatait, az bizonyosan nem erkölcsöcs és legális dolgokra akarja azt felhasználni - közölte.

Egy Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvétel az országgyűlési választások előtt, április első napjaiban jelent meg az interneten, amelyen a fideszes politikus egyebek mellett azt állítja, hogy a 2009-es pécsi időközi választáson csaknem mind a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, címét, korát és telefonszámát ismerték, sőt még azt is nyilvántartották, hogy mennyire erős támogatói a pártnak. A felvételen hallható személy arra is utal, hogy nemcsak saját szimpatizánsaikról, hanem a szocialisták szavazóiról is voltak információik.