rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Jobbik: meg kell védeni az embereket a "politikusbűnözőktől"

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 14:53

A kisemberek védelmét ígérte Staudt Gábor egy másfél éve tető nélkül álló Vörösmarty utcai bérházban tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik főpolgármester-jelöltje a párt erzsébetvárosi listavezetőjével együtt az építési hatóságként is eljáró VII. kerületi önkormányzat felelősségét hangsúlyozta, amiért az épület nagy része lakhatatlanná vált.

Stummer János, a Jobbik VII. kerületi listavezetője kijelentette: az épületben lakók ez idő alatt nemcsak a fedelet veszítették el fejük felől, sokan tönkrementek, ketten pedig meghaltak közülük, amiért "a kerület vezetői nem voltak képesek arra, hogy megvédjék őket (...) a lakásmaffiával szemben".

Mint mondta, az erzsébetvárosi politikusoknak két típusa mutatkozott meg az elmúlt években: "akik gátlástalanul loptak és akik ezt tétlenül végignézték". A Jobbik célja, hogy a felelősőket felkutassa és megnevezze, a kárt szenvedő lakóknak pedig kártérítést biztosítson - mondta.

Staudt Gábor ugyanott arról beszélt, hogy a védtelen kisembereket nemcsak "a piti bűnözőktől", hanem a "politikusbűnözők élősködésétől" is meg kell védeni. Hozzátette: az embereknek ma nincs kihez fordulniuk hasonló esetekben.

A sajtótájékoztatónak helyet adó harmadik emeleti lakás tulajdonosa, Pápai Melina az MTI kérdésére elmondta: a Vörösmarty utcai épület felújítása 2008 októberében kezdődött. A kivitelező azt vállalta, hogy az egy emelet felhúzásával, valamint a tetőtér beépítésével elkészülő lakások értékesítésének jogáért felújítja az épületet.

A ház tetőszerkezetét 2009 áprilisában bontották el, ezután előbb a harmadik emeleti lakások, majd egyre több ingatlan ázott szét, vált lakhatatlanná. Az épület felett azóta sincs tető.

Pápai Melina elmondta: tavaly októberben szomszédai, a legfelső szinten lakó két idős ember szén-monoxid-mérgezésben elhunyt. A haláleset miatt indult vizsgálat még nem zárult le, a házban elhelyezett tájékoztatók szerint a kémények állapota továbbra is életveszélyes.

A 26 lakásos Vörösmarty utcai bérház lakóinak többsége mára elköltözött, a legfelső szinten senki sem lakik, de a beázás nyomai már a földszinten is felfedezhetők.