rss      tw      fb
Keres

Orbán Viktor: ősszel is a változtatás mellett kell dönteni

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 14:45

Kiélezett választási küzdelmet jósolt a Fidesz-KDNP és az MSZP helyi polgármesterjelöltje között Miskolcon Orbán Viktor, aki szerint "ez a város sokkal többre képes annál, amit eddig mutatott".

A miniszterelnök - aki Nyíregyházáról érkezett Miskolcra és egy zsámolyon állva, mintegy kétszáz ember előtt beszélt - azt mondta: a szabolcsi megyeszékhelyen nagyon közel van a változás, Miskolcon viszont nagy küzdelem várható, "ne álltassuk magunkat, ez nagyon nehéz küzdelem" lesz.

Nem elegendő az április választás lendülete, a szél nem fúj be bennünket a célba, aki ezt gondolja, téved - fogalmazott.

Orbán Viktor szerint lefutott mérkőzés nincs, az áprilisi választás eredményét el kell felejteni, mert az "túlságosan szép, szinte lebeszéli az embert a munkáról".

Miskolc egy nehéz helyzetben lévő város, ugyanakkor ez a város sokkal jobb adottságokkal bír. Itt egy nagy egyetem, van ipari, kulturális háttere, autópályán elérhető, lényegében minden feltétel adott arra, hogy ez a város a "legjobb formáját fussa" - fogalmazott a kormányfő.

Úgy folytatta: ehhez képest Miskolcot a munkanélküliség, a cigánysággal való együttélés keserves problémája, az adósság sújtja, "ez a város sokkal többre képes annál, amit eddig mutatott".

Egy vissza nem térő lehetőség kapujában állunk, ha az önkormányzati választáson jó döntést hozunk, akkor előállhat az a helyzet, hogy a kormány, a megyei közgyűlés, a város és az egyetem is egy irányba húzhat - hangoztatta a miniszterelnök, aki arról is szólt, hogy Miskolc számára a siker az együttműködésben van, a miskolciaknak nem az a céljuk, hogy "ellenzéki tűzfészket csináljanak", nem az a feladat, hogy a kormány ellenében szervezzék meg a város életét.

Ennek a városnak az az érdeke, hogy együttműködés jöjjön létre a mindenkori kormánnyal. "Ha nem működünk együtt, akkor hogyan tudunk segítni egymáson?" - kérdezte, és felvetését lelkes tapsvihar fogadta.

Orbán Viktor miskolci látogatása során interjút adott a egy rádiónak, a Fidesz irodájában találkozott a város országgyűlési képviselőivel, látogatást tett a minorita templomban, és nyilatkozott a városi televíziónak.

Itt Káli Sándor (MSZP) polgármesterrel is találkozott, ám az eszmecsere rövidre sikeredett. A polgármester az MTI-nek azt mondta: üdvözölték egymást, és egy a diósgyőri sportkulb, a DVTK centenáriumára készült dvd-t adott át a miniszterelnöknek.

(FOTO)