rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Visszalépett a Jobbik vásárosnaményi polgármesterjelöltje

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 14:09

Visszalépett a Jobbik polgármesterjelöltje Vásárosnaményban; Konczné Sápi Mónika képviselőjelöltként viszont megméretteti magát a vasárnapi önkormányzati választásokon.

"Ezzel a visszalépéssel nyílt utat biztosít a Jobbik a teljes jobboldal térnyerésének, hogy az igazi rendszerváltás nálunk se várasson magára" - fogalmaz az MTI birtokába jutott csütörtöki nyílt levelében Konczné Sápi Mónika.

A Jobbik politikusa a dokumentumban utalt arra, hogy a városban három, két jobb- és egy baloldali jelölt indult a polgármesteri székért, s vélekedése szerint az így kialakult "tarthatatlan helyzetben" a jobboldali szavazótábor teljesen megosztottá vált. "A Jobbik nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a csatározásban a nemzeti oldal elvérezzen" - tette hozzá.

A levélben hangsúlyozza: döntésével egyenlő esélyt teremt arra, hogy a polgármesterjelöltek szemtől szemben mérettessék meg magukat.

A Jobbik jelöltjének visszalépésével így Jüttner Csaba, korábban SZDSZ-es, most függetlenként induló, jelenlegi polgármester, valamint Filep Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje verseng egymással a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármesteri tisztségéért.