rss      tw      fb
Keres

Lapértesülés szerint a közbeszerzési szabályozás uniós reformjára készül az Európai Bizottság

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 11:02

Nemsokára javaslatokat tesz az Európai Bizottság az európai uniós közbeszerzési szabályozás felülvizsgálatára - értesült a European Voice című brüsszeli hetilap csütörtökön utcára került legfrissebb számában.

Az uniós intézményektől független, de kizárólag EU-ügyekkel foglalkozó újság szerint Michel Barnier, az egységes belső piac működésének gördülékenységéért felelős biztos célzottabbá szeretné tenni a közbeszerzési programok hatását, hogy jobban segítsék az innovációt, az energiatakarékosságot, a környezetvédelmet és más időszerű törekvéseket. Jobban ösztönözni kívánja a bizottság az internetes technológiák alkalmazását is, nem utolsó sorban költségcsökkentés reményében.

A Brüsszelben várhatóan heteken belül kiadandó "ötlethalmaz", úgynevezett zöld könyv felvetései között szerepel az is, hogy az egyes tagországok közbeszerzései nyíljanak meg könnyebben a külföldi cégek előtt.

Több EU-tagállamban, így Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Dániában a brüsszeli javaslatoktól függetlenül már készítik is az utóbbira vonatkozó nemzeti szabályozást - emlékeztetett a European Voice.