rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - BRFK: húsz, postaláda-feltörésből származó ajánlószelvényt adtak le Ferencvárosban

MTI 2010. szeptember 29., szerda 19:27

Mintegy húsz, feltehetően postaláda-feltörésből származó ajánlószelvényt adtak le Ferencvárosban az önkormányzati választás jelöltállítási időszakában, az ügyben tanúkat hallgat ki a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

A szerdai Magyar Hírlap azt írta, Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester és a vasárnapi választáson őt indító Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület egyéni jelöltjének nevére adtak le több, a ferencvárosi postaládákból augusztusban ellopott ajánlószelvényt.

Az MTI megkeresésére a BRFK közölte: az októberi önkormányzati választás jelöltállítási időszakában Ferencvárosban postaládákat törtek fel. Az eljárásban a nyomozók megkeresték a IX. kerületi helyi választási bizottságot, annak megállapítása érdekében, hogy az esetlegesen eltulajdonított ajánlószelvényekkel kapcsolatban megvalósult-e bármiféle jogsértés.

Közölték: a visszajelzések alapján megállapítást nyert, hogy feltehetően mintegy húsz eltulajdonított ajánlószelvényt leadtak a választási eljárásban, ezért a BRFK a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Az ügyben jelenleg tanúkihallgatások vannak folyamatban, valamint szakértőket rendeltek ki - tették hozzá.