rss      tw      fb
Keres

Index: őrizetbe vettek vesztegetés miatt legalább három volt fővárosi parkolóőrt

MTI 2010. szeptember 29., szerda 19:27

Őrizetbe vettek vesztegetés miatt legalább három volt budapesti parkolóőrt - írta az index.hu szerdán.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. volt parkolóőreit szerda hajnalban vitték el a nyomozók a lakásukból. Információik szerint három parkolóőrt biztosan, de lehet hogy többet is kihallgatnak vesztegetési ügyek miatt - olvasható a portálon.

  Mint írták, megkeresték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), a sajtóosztályon azonban későbbre ígértek részletes tájékoztatást. Annyit megtudtak, hogy a parkolóőrök ügyében csütörtökön tart sajtótájékoztatót a rendőrség.

Emlékeztettek, öt BÖP-ös parkolóőrt már kihallgatott a rendőrség, ők öt hónapot ültek előzetesben és most szabadlábon vannak. Tállai András önkormányzati államtitkár tájékoztatása szerint negyven boltos és öt parkolóőr gyanúsított abban a nyomozásban, amelyet hamarosan vádemelési javaslattal zár le a BRFK - olvasható.

Az index.hu júliusban hozta nyilvánosságra azokat a videofelvételeket, amelyek alapján további parkolóőrök lehetnek gyanúsítottak. Mint írták, a videókat a BÖP Kft. egykori munkatársai készítettek. A két férfi elmondta, hogy azért kellett távozniuk a cégtől, mert nem akartak együttműködni a korrupcióban. Ők készítették azokat az első felvételeket is 2008-ban, amelyek alapján most 45 embert gyanúsítanak - olvasható.