rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Pálffy István: a KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait

MTI 2010. szeptember 29., szerda 18:43

A KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait annak érdekében, hogy azt követően közösen adjanak be javaslatokat a Fidesszel - közölte Pálffy István országgyűlési képviselő, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán sajtótájékoztatón Békéscsabán.

A parlament kulturális és sajtóbizottságának kereszténydemokrata alelnöke közölte: azért döntöttek a közös benyújtás mellett, hogy javítsanak a helyzeten, "legyen egyenes és tisztán látható" a törvény. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy két nagyon fontos, a KDNP szempontjából lényeges tartalmi kérdéshez ragaszkodnak: a közszolgálatiság tekintetében az oktatás és a magyar gazdaság, illetve a házasság, a család és a fiatalok védelméhez.

A kereszténydemokrata értékek szempontjából fontosnak nevezte azt a módosító javaslatukat, hogy a közszolgálaton keresztül az oktatáshoz való hozzáférést a közönség alapvető jogának tekintse az új törvény, másfelől a magyar média kötelező tartalmaként rögzítse a magyar gazdaság alapértékeinek legjavát, a hungarikumokat.

Pálffy István látni szeretné az új törvényben azt az eredetileg KDNP-s javaslatot is, amely a házasság és a család védelméről szól. Mindemellett a szabályozást nemcsak a kiskorúakra, hanem a fiatalkorúakra, azok szellemi, lelki és fizikai fejlődésére káros hatást gyakorló tartalmakra is kiterjesztené.

Az MTI érdeklődésére az új médiatörvény elfogadásának várható menetrendjével kapcsolatban elmondta, hogy a bizottság a jövő héten szerdán tárgyalja a módosításokkal kapcsolatos kérdéseket, s aznap ismét meghallgatják az újságírószakma képviselőit is. Ez utóbbi találkozóról szólva azt emelte ki: "egészen biztos, hogy figyelembe veszik a véleményüket".

A második fordulós konzultáció szerinte tovább bonyolítja ugyan a törvényalkotás menetrendjét, de a politikus arra számít, hogy a költségvetési vita előtt, december elején elfogadhatja az Országgyűlés az új törvényt.