rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Orbán Viktor Tiszaújvárosban

MTI 2010. szeptember 29., szerda 18:18

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Tiszaújvárosban találkozott a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével, Kanyok Attilával.

A Fidesz elnökét mintegy kétszázan várták a borsodi városban, ahol a kormányfő az egybegyűltek közül több emberrel kezet fogott és elbeszélgetett. Ezt követően a helyi televízió stúdiójában ad interjút, amelyet a tiszaújvárosi televízió élőben közvetít.

Tiszaújvárosban Kanyok Attila mellett a szocialista színekben induló Bráz György, a jobbikos Kanyó Viktor, valamint a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje, Váli Zoltán méretteti meg magát a vasárnapi önkormányzati választáson.

Orbán Viktor ezt megelőzően Jászberénybe és Hatvanba látogatott, ahol megbeszélést folytatott Szabó Tamással, illetve Szabó Zsolttal, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjeivel.

A kormányfő a jászsági városban fontos kérdésnek nevezte a Jászberényt elkerülő út ügyének megoldását, hiszen egy ilyen beruházás minden város élhetőségén jelentősen javít.

Hatvanban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a kormány az önkormányzati választás után konzultációt folytat az újonnan megválasztott helyi vezetőkkel a kórházak helyzetének rendezéséről és a színvonalas egészségügyi ellátás feltételeinek megteremtéséről.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint a kormányfő felhívta a leendő polgármesterek figyelmét az alapos átadás-átvétel és a gyanús helyi ügyek kivizsgálásának fontosságára is.