rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Ferencvárosi MSZP: a rendőrség őrzi a szavazólapokat

MTI 2010. szeptember 29., szerda 17:11

A ferencvárosi MSZP visszautasítja azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az önkormányzat olyan cégre bízta a szavazólapok őrzését és szállítását, amelyet egy szocialista képviselőjelölt vezet.

Pál Tibor, Ferencváros szocialista alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: az önkormányzat keretszerződést kötött egy céggel egyebek mellett lakások és parkok őrzésére.

Hangsúlyozta: a keretszerződés nem megrendelés, a konkrét feladatokról külön megállapodást ír alá az önkormányzat a társasággal.

Hozzátette: a céget valóban egy szocialista képviselőjelölt vezeti, de az önkormányzat nem adott megbízást a társaságnak a választásokkal kapcsolatban őrzési feladatokra.

Pál Tibor kiemelte: a szavazólapokat a rendőrség őrzi.

A IX. kerületi alpolgármester kitért arra, az elmúlt napokban a helyi választási bizottsághoz több bejelentés is érkezett ez ügyben. Tájékoztatása szerint a helyi választási bizottság elutasította az első beadványt és hasonlóan döntött a Fővárosi Választási Bizottság is múlt pénteken.

Jelezte, egy ugyanilyen tartalmú, de más által aláírt beadványnak azonban kedden helyt adott a Fővárosi Választási Bizottság, miközben mindkét dokumentum ugyanazt tartalmazza. Ferencváros jegyzője beadvánnyal élt a Fővárosi Bíróságnál a döntés ellen - tette hozzá.

Pál Tibor szerint annak, hogy a Fővárosi Választási Bizottság időközben megváltoztatta véleményét, nem a szakmai, hanem politikai oka van.