rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 28.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy mit is akart mondani vajon Pintér Sándor belügyminiszter, amikor egy érdekegyeztető fórumon a múlt héten kifejtette, hogy jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényedni fognak az emberek, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, nőni fog a korrupció, több az utcai bűncselekmény. A Belügyminisztérium sajtóosztálya kiadott egy közleményt arról, hogy a miniszterelnök szerint ez csak akkor lenne így, ha újabb kormányzati adósságokra derülne fény. De vajon el lehet-e képzelni, hogy a két dolog, a kijelentés és a feltételezés így függ össze.

Másik témánk egy másik furcsa kommunikációs zavar. Mégpedig a tervezett adóváltoztatások körül. Az illetékes államtitkár szerint csak három év múlva lesz teljes egykulcsos tizenhat százalékos adó. A főnöke Matolcsy György viszont erre közölte, hogy már jövőre. És a miénk lesz a legversenyképesebb adórendszer. Valaki vagy nem mond igazat, vagy még nem is tudják, mi lesz igaz?

Mit szólnak ezenkívül az Országos Választási Bizottsági döntéséhez, hogy a Jobbik használhatja a cigánybűnözés kifejezést választási hirdetéseiben. A Magyar Rádió bírósághoz fordul, mert továbbra sem akarja leadni a Jobbik választásikampány-reklámját.

És végül mi a véleményük arról, hogy minisztériumi öltözködési rendet léptettek életbe. Öltöny, nem rövid szoknya, zárt cipő stb. Így helyes?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!