rss      tw      fb
Keres

Várhatóan szerdán lezárják az RFV kötvény első sorozatának jegyzését

MTI 2010. szeptember 29., szerda 15:57

A tőzsdén jegyzett RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. várhatóan a jegyzési időszak vége előtt, már szerdán lezárja kötvényének jegyzését - közölte az RFV Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A jegyzések összege várhatóan szerdán eléri a teljes felajánlott 2 milliárd forintot.

A közlemény emlékeztet, hogy az RFV 2014/A jelű kötvény első sorozatrészletének hivatalos jegyzési ideje 2010. szeptember 27-től október 1-jéig tart. A kibocsátó azonban jelezte, hogy amennyiben a teljes felajánlott kötvénymennyiségre elegendő jegyzés gyűlik össze, a jegyzés az eredetileg meghirdetett időszaknál hamarabb (legkorábban a harmadik forgalmazási nap után, azaz 2010. szeptember 29-én este) is lezárható.

Az MTI korábban hírt adott arról, hogy az RFV tízmilliárd forint összértékű kötvényprogramot indít, s a kibocsátás egy éven belül megtörténik. Az első sorozatrészlet jegyzése szeptember 27-én indult, és további két rábocsátást terveznek, egyet novemberben és egyet jövő áprilisban.

A hétfőtől jegyezhető, 100 ezer forint névértékű, névre szóló kötvényének futamideje 3,5 év, kamata fix évi 10,44 százalék. A kamatfizetés évente, a tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben történik.

A kötvénykibocsátás a társaság regionális növekedését szolgálja. Az energetikai beruházásokkal foglalkozó RFV szeptemberben két nagy projektet jelentett be: Zilahon négy év alatt 9 milliárd forintot, Marosvásárhelyen pedig öt év alatt 6,5 milliárd forintot fektet be a távfűtési rendszerekbe.

Az RFV 2010 második negyedévében a nemzetközi számviteli szabvány szerint (IFRS) megduplázta konszolidált bevételét, ami 2,65 milliárd forintot tett ki. Az adózott profit az előző év hasonló időszakához képest háromszorosára, 483 millió forintra nőtt. A társaság az év egészére 2,294 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) vár, amiből az első félévben 781 millió forint teljesült. Ez megfelel az időarányos tervnek és a bázisérték kétszeresét teszi ki - az augusztus közepén közzétett gyorsjelentés szerint.

Az RFV részvényeit az "A" kategóriában jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén, a papírral szerdán délutánig 100,22 millió forint értékben kereskedtek, az árfolyam 2,1 százalékkal 9.679 forintra növekedett. A társaság kötvényeit szintén bevezetik a tőzsdére.