rss      tw      fb
Keres

Tizenötmillió eurós olasz beruházás a Vajdaságban

MTI 2010. szeptember 29., szerda 14:31

Tizenötmillió eurós beruházással Észak-Szerbiában, a vajdasági Zomborban (Sombor) nyitott új üzemet az olasz Calzedonia; a gyárátadáson részt vett Boris Tadic szerb elnök is - írta a szerdai szerbiai sajtó.

Az üzem, ahol exkluzív női fehérneműket állítanak elő, négyszáz dolgozónak ad munkát, őket már kiképezték a korábban megépített képzési központban - írta az újvidéki Magyar Szó.

Az 1200 négyzetméteres területen megvalósuló beruházásról bő három éve állapodott meg Zombor városa az olasz befektetővel, az üzem megnyitására a rendezetlen vagyonjogi kérdések miatt kellett várni mostanáig.

A Calzedonia céget mindössze 24 éve alapították egy Verona melletti faluban; az azóta Calzedonia csoporttá alakult vállalkozásnak ma több mint kétezer üzlete van szerte a világon. Az olasz vállalat 1997 óta Magyarországon is jelen van, jelenleg összesen 35 üzlete van Budapesten és vidéken.

Olaszország Szerbia egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere, egyúttal az egyik legnagyobb befektető a balkáni országban. Számos olasz nagyvállalat, többek között a Fiat autógyár, a Banca Intesa és a milánói központú UniCredit bank is jelentős beruházásokat hajtott végre Szerbiában.