rss      tw      fb
Keres

Hírkiemelő - 10.03.08.

Szubjektív válogatás a hétvégén megjelent híreinkből


Toroczkai volt a Hunnia Mozgalom politikai szálának irányítója?

2010. március 06. szombat, 02:14
A Hunnia Mozgalom politikai szárnyának irányítója Toroczkai László volt - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Benkő György, a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó.

Kolumbia: Szandáljával dobta meg egy nő az elnökjelöltet
2010. március 06. szombat, 05:35
A konzervatív elnökjelölt lelépett az emelvényről, mosolyogva visszaadta tulajdonosának a célt tévesztett lábbelit, majd csókot is dobott a dühös nőnek, aki viszont fogadkozott, hogy alkalomadtán ismét repülni fog feléje a cipője.

Fidesz-KDNP: "felgyorsul a lopás", „kitalicskázás”, „szemérmetlen lopás”
2010. március 06. szombat, 12:28
A Fidesz-KDNP szerint egy oltóanyag-beszerzéssel kapcsolatos közbeszerzés terve azt mutatja: a kormányzás végeztével úgy tűnik, "felgyorsul a lopás".

Irán hazaküldi az orosz pilótákat
2010. március 06. szombat, 14:16
Az intézkedés újabb jele az Irán és Oroszország közötti feszültségnek, mióta Moszkva jelezte, adott esetben támogatna új büntetőintézkedéseket Teherán ellen annak vitatott atomprogramja miatt.

Incidens a fővárosi antifasiszta megmozdulás után
2010. március 06. szombat, 15:04
Kihívták a rendőröket, miután a szombati fővárosi antifasiszta megmozdulás több résztvevője szóváltásba keveredett egy szállodában egy fekete egyenruhás, neonáciknak vélt csoporttal.

Burány Sándor: súlyos állítások - Hagyó: tiszta a lelkiismeretem
2010. március 06. szombat, 15:16
Burány: "ezek nagyon súlyos állítások... várom az ügyben az érintett nyilatkozatát"
Hagyó: tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé; "munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte".
Előzmény
:
Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak - Balogh Zsolt a Magyar Nemzetnek

2010. március 06. szombat, 02:13
Erről a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyben azt is megemlítette, hogy azóta tudja, 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Révkomárom önkormányzatát bírálta Ján Slota a szobor-ügyek miatt
2010. március 06. szombat, 15:46
"Szlovákia számára nagyon veszélyes, hogy az áprilisi választást a Fidesz és a Jobbik nyeri meg."

Holokauszttagadó felirat Gyöngyösön
2010. március 06. szombat, 17:39
Holokauszttagadó, gyalázkodó feliratot festettek ismeretlenek Gyöngyösön a zsinagógához tartozó épület falára, a felirat szövege: "holokauszt nem volt, de igény volna rá".

Várpalotai összetűzés - az MSZP-szimpatizáns azt állítja, szívgyógyszerrel fújt
2010. március 06. szombat, 17:46
Deák Istvánné, a térség szocialista országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel közölte: a megsérült férfi neki azt mondta, azért ment oda a Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt ellen demonstráló csoporthoz, hogy megkérdezze, miért kiabálnak olyanokat, hogy "Hazaáruló!".
Előzmény:

Gázspray-vel fújta le egymást egy MSZP-szimpatizáns és egy jobbikos Várpalotán

2010. március 06. szombat, 17:00
Az MTI munkatársa úgy látta, hogy a szocialista szimpatizáns, egy idősebb férfi fújt először a fórum helyszíne előtt tartózkodó Mesterházy Attila ellen tüntető emberekre, és ezt egy nő, aki a Jobbik hívének nevezte magát, a nála lévő gázspray-vel viszonozta.

Szakszervezeti vezető: homoszexuálisok tartják kézben a Cseh Vasutakat
2010. március 06. szombat, 19:26
A szakszervezeti vezető a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szombati kiadásában közölt interjújában beszélt erről, s kijelentései óriási vihart, botrányt váltottak ki.

Vatikán: Georg Ratzinger vezetése előtt voltak szexuális visszaélések a regensburgi fiúkórusban
2010. március 06. szombat, 22:11
A közlemény előzménye, hogy a regensburgi érsekség előző nap elismerte: szexuális visszaélések voltak a kórus tagjainak terhére abban az időszakban is, amikor a társulatot Georg Ratzinger vezette.

Az izlandiak elsöprő többsége elutasította az Icesave-törvényt
2010. március 07. vasárnap, 01:36
A törvény ellenzői brit-holland diktátumnak tartják a megállapodást, s azt mondják: végrehajtása túl súlyos terheket róna a világgazdasági válság miatt amúgy is nehéz helyzetbe került izlandiakra.
A törvény elutasítása nehezítheti Izland tervezett EU-csatlakozását.

Iraki választások - Már több tucat halálos áldozata van a merényleteknek
2010. március 07. vasárnap, 11:26
Már 24 halálos és 65 sebesült áldozata van a vasárnapi iraki választások kezdetekor történt merényleteknek, pokolgépes és aknavetős támadásoknak a bagdadi belügyminisztérium friss adatai szerint.
A terrorveszély ellenére az irakiak nagy számban adják le voksukat.
Korábban:

Iraki választások - gránátlövedékek, robbantások az urnanyitáskor

2010. március 07. vasárnap, 07:12
Öt ember meghalt, mintegy húsz pedig megsebesült sorozatos robbantásokban vasárnap reggel Irak-szerte, az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú parlamenti választások kezdetekor.

Teheráni főügyész: nem hagyták jóvá az iráni diáktüntetőre kiszabott halálos ítéletet
2010. március 07. vasárnap, 13:38
"Valiannak - több más elítélthez hasonlóan - március 13-áig van joga fellebbezni" a rá kiszabott halálos ítélet ellen - jelentette ki Dzsafari Dolatabadi. "Egyesek az ítéletet hamis információk terjesztésére használták fel".

Észak-Korea fenyegetőzik az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt
2010. március 07. vasárnap, 14:35
Észak-Korea atomarzenálja kibővítésével és "kegyetlen fizikai erő" alkalmazásával fenyegetett vasárnap amiatt, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn közös hadgyakorlatba kezd.

MDF: A KORRUPCIÓ HÁLÓJÁBAN
2010. március 07. vasárnap, 16:06
Az MDF szerint lehet folytatni azt az utóbbi napokban folyó „mondjon le” kampányt, de azzal az ország egy lépéssel nem lesz előrébb. Navracsics Tibor javaslata pedig egy újabb pótcselekvés ezen a téves úton.
Előzmény:

Fidesz: az MSZP elnökségének le kell mondania!

2010. március 07. vasárnap, 12:19
"Az MSZP mára a korrupció szinonimájává vált, az MSZP elnöksége eltűri, támogatja, szemet huny, adott esetben cinkosa is Hagyó Miklós és más korrupt szocialista politikusok tevékenységének. Az MSZP megújulásról szóló szlogenjei csak az elterelést szolgálják a pénzbeszedő gépezetről, és a baloldal nem tud megújulni ilyen elnökséggel…"

Vona Gábor: fel kell számolni a politikusbűnözést
2010. március 07. vasárnap, 17:19
"Nekünk nem fog megremegni a térdünk, ha bizonyos politikai szereplőket, akik most nagy mellénnyel beszélnek, majd börtönbe kell zárni. Ugyanis nagyon sokan a jelenlegi parlamentben börtönben kellene, hogy üljenek. És fognak is, a Jobbiknak ez az egyik eltökélt szándéka."

Az MSZP válasza a Fidesz elutasítására a szakpolitikai vitákkal kapcsolatban
2010. március 07. vasárnap, 17:50
Orbán Viktor pártja gyáva, mert szakpolitikai, kormányzati elképzeléseit nem meri összemérni a demokratikus oldal programjával.
Orbán Viktor pártja öntelt, mert azt képzeli magáról, hogy a választóknak becsukott szemmel, az ismeretlenbe is követnie kell őket.
Előzmény:
MSZP: Mesterházy Attila programvitára hívta Orbán Viktort és a Fidesz szakpolitikusait – Fidesz: a terméketlen vitáknak lejárt az idejük

2010. március 07. vasárnap, 15:23
Nyakó: "Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje programvitára hívta a napokban Orbán Viktort és Fidesz szakpolitikusait."
Szijjártó: "Az Önökkel folytatott terméketlen vitáknak pedig lejárt az ideje. Nekünk az a dolgunk, hogy helyreállítsuk Magyarország tekintélyét és kijavítsuk az utóbbi évek hibáit, bárki követte is el azokat"


(Kelemen László)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!