rss      tw      fb
Keres

Jó hír most, a kevésbé jó október 3-a után?

Már többen felfigyeltek arra, hogy a Fidesz kommunikáció már nem a régi. Itt van például az utolsó két nap szenzációja: Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall cég alelnöke bejelentette a szentgotthárdi gyár 500 millió eurós kibővítését, ami 1000 új munkahelyet fog teremteni. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből még aznap kiderült, hogy a magyar állam a fejlesztést 7,5 milliárd forinttal támogatja. Most már viszont egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Orbán Viktor örült ennek a minisztériumi bejelentésnek. Ugyanis nagyon úgy néz ki, az volt a terv, hogy részleteket nem adnak meg egészen addig, amíg a kormány hivatalosan nem adja áldását a megállapodásra. Az pedig mindössze valamikor október közepén fog csak megtörténni.

Két nappal később, csütörtök délután kaptuk az újabb jó hírt. Az Audi 900 millió eurót fektet be a győri üzemébe, és ezzel 1800 új munkahelyet hoz létre. „Az állami támogatás összegét nem közölték a sajtótájékoztatón”. És miért nem? Azt megtudhattuk Becsey Zsolttól, akit Kálmán Olga faggatott a támogatás részleteiről. Sajnos, Becsey nem mondhat semmit, mert a kormány csak október közepén fog hivatalosan állást foglalni az ügyben.

Micsoda ördögi terv megint. A bejelentések az önkormányzati választások előtt, az állami támogatás részletei pedig csak a választások után. Lehet, hogy néhány embernek feltűnik a turpisság, hiszen meglehetősen átlátszó trükkről van itt szó. A kormány hetente ülésezik. Miért kell várni ezzel a boldogító igennel október közepéig? De majdnem biztos, hogy a szavazók többsége nem is veszi észre ezt az érdekes időcsúsztatást.

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!