rss      tw      fb
Keres

Szijjártó: jogos az MSZP lelkiismeret-furdalása a nyugdíjasokkal szemben

MTI 2010. szeptember 22., szerda 15:08

A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP újra magából indul ki, és jogosan érez lelkiismeret-furdalást a nyugdíjasokkal szemben. Szijjártó Péter azt kommentálta így, hogy az MSZP bejelentette, az adatvédelmi biztoshoz fordul Orbán Viktor nyugdíjasoknak küldött levele miatt.

"A Fidesz kíváncsi az idős emberek véleményére, a nemzeti ügyek kormánya pedig minden eddigi kormánynál több figyelmet fordít a nyugdíjasokra. A miniszterelnök levelét egyébként a Magyar Posta a bárki által megrendelhető szolgáltatása keretében juttatta el a nyugdíjasokhoz" - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében a szóvivő.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ombudsmani hivatal épülete előtt szerdán azt mondta: azt kéri Jóri Andrástól, foglaljon állást, sérti-e az adatvédelmi törvényt, hogy a Fidesz a saját adatbázisa alapján a Magyar Postát kérte meg a levél kézbesítésére.

Hozzátette: azt is kéri az ombudsmantól, vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy olyan ember is kapott levelet, aki nem postán kapja a nyugdíját. A volt szociális államtitkár arra is kíváncsi, ha a posta a címzettek adatai alapján kézbesített, azt milyen beleegyező nyilatkozat alapján tette.