rss      tw      fb
Keres

Bíró D. Péter sajtószemléje - 2010. 03. 03.

Válogatás fontosabb és érdekesebb írásokból, interjúkból


2010. március 1.
Fokozódhat a pereskedési kedv - Hazánkban is lehetővé válik a csoportos keresetindítás
Jogi Fórum

„Gyakoribb kártérítési perekkel, mellbevágó kárigényekkel és komoly reputációs kockázatokkal kénytelenek szembenézni a nagyvállalatok a csoportos keresetindításra vonatkozó törvénymódosítás hatályba lépését követően Dr. Tóth János, a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda versenyjogi szakértője szerint.”

2010. március 1.
Szegeden járt Bokros Lajos
A Webrádió honlapja (Szeged)
Videó

Bokros Lajos szerint „a munkahelyek akkor fenntarthatók, akkor adják meg a méltóságot az embernek, ha olyan munkahelyről van szó, amely megfelelő piacképes terméket állít elő, amely után adót fizetnek, amelyik nem kegyelemkenyér, ami nem közmunka, amelyet nem az íróasztal mellett valamelyik állami vagy önkormányzati tisztviselő talált ki. Így tehát az állam feladata csak közvetett lehet.”

2010. február 26.
Achtung, Panzer
Tóta W. Árpád (blog)

„Orbán a ’centrális pártrendszerről’ álmodozik, egy rendes és erkölcsös Magyarországról, ahol csak a Fidesz nyerhet. Tudok még jobbat: az egypártrendszer, az milyen faszán centrális volt!”
„Erős vár lenne a Hivatalos Párt, csak az a gond, hogy ilyen várat fingra nem lehet építeni. Amivel a Fidesz nyerni készül, amivel a támogatóit szerezte, az annyira primitív módszer, hogy egy taliga majom is utánuk tudja csinálni. Ügyesen kikísérletezték, hogy ezzel lehet nagyot nyerni, de szabadalom nem védi a szociális demagógiát. Mi sem természetesebb, mint hogy az új erő lecsapjon rá.”
„A Szijjártó-rajongókat elhódítani nem nagy kunszt, hiszen végül is kurvák, akiket le kell fizetni játékpénzzel.”

2010. február 25.
Az emberi méltóság védelmében – több mint tízezren támogatják a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének felhívását
Lomnici Zoltánnal Jegyes-Tóth Kriszta beszélget
MTV online, Ma Reggel

„Lomnici Zoltán: - Az Egyesült Államokban a 70-es években egy tábornok egy egyszerű szlogent fogalmazott meg, hogy ’légy fitt’, ma milliók kocognak a keleti és a nyugati tengerparton… S Seneca mondta, hogy egy jó gondolat megváltoztathatja a történelem menetét. Tehát hinni kell abban, hogy egyszerű, de olyan felhívások, amelyek eljutnak az emberekhez, amelyek megérintik, amelyen elgondolkodhat, hogy valóban jobb lenne a közérzete, ha jobban tisztelné a másikat, nézzük meg a tömegközlekedést.”
Arra a kérdésre, hogy elfogadná-e az államfő-jelöltséget:
„Lomnici Zoltán: - Ez egy olyan távoli dolog, s ma számomra egy fikció, hogy nem tudok erre őszinte választ adni.”

2010. február 25.
Szemközt: Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke
Kérdezők: Jegyes-Tóth Kriszta műsorvezető, Kiss József, a Stop.hu rovatvezetője és Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese
MTV online, Ma Reggel

„Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese: - Elolvastam a Jobbik választásai programját. Azt kell mondjam, ez egy jó program.”
„Huth Gergely: - Szegedi Csanád néhány nappal ezelőtti lakossági fórumán, a távirati iroda tudósítása szerint, az MDF elnökét Dávidcsillag Ibolyának nevezi… ma Magyarországon a buzik, a cigányok, a multik számos előnyt élveznek, mondja. Na most, ilyesmik a programban nincsenek.”
„Vona Gábor: - Nézze egy lakossági fórumnak más a szóhasználata. …A buzi szó, ha már Ön ezt szóba hozta. …a meleg szót visszakövetelem magamnak. Azt, hogy ha én azt mondom, hogy egy meleg reggelre ébredtem, nem akarom, hogy azt jelentse, hogy felhúztam a redőnyt és Terry Black mosolygott be az ablakon.”
„Jegyes-Tóth Kriszta: - Mégiscsak arra kérem Önöket, hogy azért itt a közszolgálati televízióban ezeket a kifejezéseket ne használják.”

2010. február 17.
Boros János filozófussal beszélget Veiszer Alinda
MTV online, Záróra
Videó

Az interjúban Boros János, az MTA Filozófiai Intézet új igazgatója cáfolta a politikai kinevezés vádját.
„Veiszer Alinda: - De sose volt olyan, hogy politikai táborhoz tartozott ? Ezt azért kérdezem, mert én úgy tudom, az Ön neve merült fel mint Pécs polgármesterjelöltje. Hogy úgy volt, az egyik párt, történetesen a Fidesz, Önt jelöli polgármesterként 2002-ben.
Boros János: - Volt egy ilyen, de én ezt nem kívántam.”

2010. február
Jobbkamaráért
Jobbkamaráért jelöltcsoport honlapja

A zömmel a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvédei alkotta ún. Jobbkamaráért jelöltcsoport felhívásában egyebek mellett Grespik László budapesti ügyvédi kamarai elnök-helyettessé választását ajánlja.
„Igazi rendszerváltást akarunk a Kamarában! Fogjunk hozzá! Segítsetek benne! Aki otthon marad, az a megújulás ellen szavaz! Soha nem látott várakozás és bizalom ébredt indulásunk, összefogásunk, bátorságunk hírére, s híveinkként jelentkező tagjaink azt remélik tőlünk, hogy nemzeti jogvédőként, emberi jogok védőiként tanúsított szakmai elkötelezettségünket és tisztességünket is megjelenítjük a Kamaránkban. Politikamentes Kamarát akarunk, de kölcsönösen politikamentest!”
„Kérjük, figyeljék támogatottjaink listáját febr. 26-27-ig! Ott felsorolni fogunk olyan személyeket, akikre való szavazást javasolunk.”