rss      tw      fb
Keres

Lezárul a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésére irányuló uniós projekt a fővárosban

MTI 2010. augusztus 30., hétfő 15:39

Lezárul a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésére irányuló uniós projekt a fővárosban - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája közleményben hétfőn az MTI-vel.

"Augusztus 31-ével sikeresen zárul a Budapest Főváros Önkormányzata által 169,9 millió forint értékben megvalósított +Kompetenciaalapú oktatás elterjesztése, módszertani megújulás a főváros oktatási intézményeiben+ című, teljes egészében európai uniós támogatásból megvalósított projekt" - közölte a hivatal.

A projekt célja, hogy olyan készségeket és képességeket fejlesszenek, amelyek révén a tanulók alkalmazásképes tudást sajátíthatnak el. Ez a pedagógusoknak tartalmi és módszertani változást is jelent, amelyre továbbképzésen, valamint szaktanácsadók közvetlen segítségével készültek fel. A 2009 novembere és 2010 júniusa között lezajlott képzéseken 284 pedagógus csaknem 700 tanúsítványt szerzett.

A projekt megvalósítása osztálytermi szinten 2009 szeptemberében kezdődött el. Matematika kulcskompetencia területen 450 diák, szövegértés-szövegalkotás kulcskompetencia területen 386 diák tanult.

A projektben részt vett a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium, a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon, a Budai Középiskola, a Czóbel Ernő Kollégium, a Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola.