rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Az MSZP tiltakozik a belvárosi kerületek összevonása ellen

MTI 2010. augusztus 27., péntek 15:38

A terézvárosi szocialista polgármester tiltakozik a belvárosi kerületek összevonásának terve ellen.

Verók István, aki újra indul az őszi önkormányzati választáson a kerületvezetői tisztségért a Szanyi Tibor kampányfőnökkel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: nyolc évvel ezelőtt 3 milliárd forint adóssággal vette át Terézváros irányítását, amelyet mostanra úgy dolgoztak le, hogy a kerület nem vett fel hitelt és kötvényt sem bocsátott ki.

Azt mondta, azért sem támogatja az összevonást, mert a jól gazdálkodó önkormányzatoknak, köztük a VI. kerületnek kellene megfizetnie a más helyeken, például az V. kerületben felhalmozott óriási adósságot.

Szanyi Tibor hivatkozott arra, hogy egy nemrég elkészült összesítés szerint a szocialista vezetésű önkormányzatok, mint például a XIII., vagy a VI. kerület, kiválóan gazdálkodtak, míg több fideszes önkormányzat az eladósodási lista élén áll. Közéjük tartozik - mondta -, a Belváros és Hódmezővásárhely, Kaposvár és Debrecen.

A jobboldali és a baloldali önkormányzatok eladósodottsága között száz-kétszázszoros differencia van a jobboldaliak rovására - jelentette ki.

A kampányfőnök reményét fejezte ki, hogy azok az önkormányzatok, amelyek jól gazdálkodtak, segíteni tudnak azoknak a családoknak, amelyek a devizahitelek ismét jelentősen megemelkedett törlesztőrészletei miatt bajba jutottak.

Kérdésre válaszolva azt mondta: tapasztalatai szerint jóval szívesebben és jóval többen adták az ajánlószelvényeket az MSZP-nek most, az önkormányzati választásokra készülve, mint az országgyűlési választások előtt.

Úgy látja: a megváltoztatott választási szabályok következményeként a főpolgármester-jelölt állításra a Fidesznek és az MSZP-nek vannak reális esélyei.