rss      tw      fb
Keres

Magyar Hírlap: másfél millió ajánlószelvényt, 130 millió forint adományt gyűjtött a Fidesz

MTI 2010. március 1., hétfő 1:14

Kis összegű adományokból 130 millió forintot gyűjtött össze eddig a Fidesz a választási felkészülés során, és számításaik szerint másfél millió ajánlószelvényt - erről Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója beszélt a Magyar Hírlapnak adott, hétfőn megjelent interjúja során.

Az adományokból az Itt az idő! című kiadványuk előállítását, továbbá plakátjaikat finanszírozzák - tette hozzá. Mint mondta, kétmillió ajánlószelvény gyűjtését tűzték ki célul. Ezzel kapcsolatban arra a kérdésre, hogy több politikai riválisuk szerint agresszív szelvénygyűjtésük antidemokratikus, Nyitrai Zsolt azt mondta: senki elől nem gyűjtenek ajánlásokat. Hozzátette: ezt az intézményt nagyon jó, demokratikus eszköznek tartják, amelynek során házról házra járva jelöltjeik és önkénteseik személyesen is elbeszélgethetnek a választókkal.

Arra a kérdésre, hogy kiállnak-e vitázni az MSZP-vel, Nyitrai Zsolt azt mondta: erre csak később tudnak választ adni, ez a politikai ellenfél kampányban tanúsított magatartásától függ. Hozzátette: egy ilyen vitának akkor van értelme, ha a vitapartner és a mögötte álló párt és program komoly és hiteles. "Az MSZP-ről azonban az utóbbi években bebizonyosodott, hogy az sem igaz, amit kérdeznek. Akkor mi értelme van egy ilyen vitának?" – tette fel a kérdést.