rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 9.

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Orbán-kormány jelek szerint még mindig gondolkodik a magánnyugdíjpénztárak államosításán, vagy legalább azt szeretné, hogy a költségvetésbe ne kelljen beleszámolni a magánpénztárak miatt keletkező nyugdíjhiányt. Évi mintegy 350-400 milliárd forintot. Újabb konfliktus érlelődik az unióval?

Másik témánk, hogy zsinóros Bocskay formaruhát kaptak az ifjúsági olimpián résztvevő magyar sportolók Schmitt Pál kifejezett kérésére. Zsinóros mente az ifjúságnak? Ráadásul olyan mente, amelyet farmernadrággal is lehet hordani a hétköznapokon? Ahogy azt a köztársasági elnök javasolta?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy két közhivatal is feljelentést tett magánszemélyek ellen, amiért megrongálták a hivatalban kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Egy budapesti ügyvéd kaszinótojást kent a VPOP nyomozóhivatalának székházban kifüggesztett dokumentumra, egy történelemtanár pedig a pécsi adóhivatalban paprikajancsit rajzolt rá. Rongálás miatt szabálysértési eljárás indulhat ellenük. Mi lesz a vége?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a bennfentes tőzsdei kereskedés miatt korábban megbüntették azt az ügyvédet, akit a Gazdasági Versenyhivatal elnökévé jelöltek. Bár az ügyvédnek nincs versenyjogi tapasztalata.

És végül beszéljük meg, hogy a Jobbik egyik képviselője megfenyegette a Hetek című hetilap két munkatársát, aki a szélsőjobboldali Magyar Sziget fesztiválról tudósított. Az újságírókat bezárták, életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták. Zagyva György Gyula képviselő munkatársa pedig arról beszélt, hogy céljuk a zsidómentes társadalom megteremtése. A Jobbik mai elnökségi ülésén nem foglalkoztak érdemben az üggyel, közölte a párt szóvivője, mert az csupán kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették. Ezek szerint azt szabad?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!