rss      tw      fb
Keres

Vigyázat, választási csalás készül!
A Fidesz, most éppen a KDNP álruhájában, megkezdte a 2014-es választások elcsalásának előkészítését. A Viviane Reding elleni újabb támadás* pontosan követi a Fidesz 2006 óta tudatosan használt kommunikációs stratégiát: ha Orbán Viktor el akar követni valami törvénytelent és/vagy erkölcstelent, akkor ezzel meg kell vádolni az ellenfeleket, hogy amikor sor kerül a bűntettre, akkor hiteltelen legyen az ellenfél tiltakozása.** Kétségtelen, hogy ez az aljas trükk eddig hatásos volt. Lásd például a demokrácia felszámolását, a közpénzek soha nem látott méretű ellopását, az intézményesített, a földügyekben és trafikok ajándékozásában megjelenő intézményesített korrupciót. (Az utóbbihoz jegyezném meg, hogy a korrupció bűncselekmény akkor is, ha politikai jóváhagyással történi. Ebből az következik, hogy mindenki, aki trafiküzemeltetési jogot kapott Orbán Viktortól, bűnöző.)

Orbán Viktor és kormánya már jó ideje próbálkozik a 2014-es választások eredményének meghamisításával. Ezt szolgálja az új választási törvény és annak módosítgatása, kitűnő eszköz lett volna a kezükben a választási regisztráció, és megtesznek mindent, hogy a határokon túl élő magyarok szavazatait megszerezzék, akár befolyásolással, akár csalással. Biztosak lehetünk benne, hogy a Reding és rajta keresztül az EU ellen intézett támadás hátterében újabb, immár a törvények segítségével nem megvalósítható ötletek és trükkök állnak. Ez a támadás arra utal, hogy Orbán Viktor elhatározta, akár csalás, akár bármi más eszköz segítségével, de megtartja a hatalmát. A közvetlen cél valószínűleg most csak annyi, hogy hiteltelenítsék a választások ellenőrzésére érkező megfigyelőket. Ha ők tényleg csalást vesznek észre, akkor lehet majd arra hivatkozni, hogy ez semmi más, mint a választások legitimitását gyengíteni hivatott EU-terv végrehajtása. A lényeg, hogy a híveik számára hihető legyen az EU beavatkozása elleni tiltakozás, mert ezt akkor további akciókra lehet majd felhasználni.

Ideje lenne, ha a demokratikus ellenzéki pártok és az EU egyaránt komolyan vennék: a magyarországi önkényuralom szó szerint bármit meg fog tenni, hogy fennmaradhasson!

(Krémer Ferenc)* Lásd Kakuk György írását: Küldetés – újabb akció Reding ellen, illetve az ügy összefoglalóját: A KDNP vádol, feljelent és reformálná az uniót – a kilépés sincs kizárva

** Már 2010 végén felhívtam erre a figyelmet Ahol a jövő már elkezdődött: Esztergom című írásomban.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!