rss      tw      fb
Keres

A KDNP vádol, feljelent és reformálná az uniót – a kilépés sincs kizárva




Kiegészítés Kakuk György Küldetés – újabb akció Reding ellen című írásához. Kakuk György részletesen leírta azt a folyamatot, ahogy a Magyar Nemzet „újságírójának” álhíréből – mindenki eldöntheti ugyanis, hogy a Lovas István nevű kétes hírű újságírónak (meg a névtelen informátorának) hisz-e vagy Viviane Redignek, de mindenekelőtt a saját józan eszének  – épp most folyik a botránygyártás, egyelőre csak a KDNP részvételével. Érdemes elolvasni itt alább a KDNP hihetetlen közleményét (amelyben ők vádolnak választási csalással!), Pálffy és Harrach urak sajtótájékoztatóját, Surján úr vádemelési javaslatát és azt, hogy ugyancsak Pálffy úr – nyilván nem a saját kútfejéből – már meglebegtette a kilépés lehetőségét is az Európai Unióból. A Fidesz egyelőre hallgat, láthatóan a KDNP dolga annak a tesztelése, hogy a magyar közvélemény mennyire lesz vevő erre a politikaimaffia-hadműveletre és az unióból való kilépés lehetőségének felvillantására.
És a keresztény végrehajtók engedelmesen végrehajtanak – ahogy szoktak.

A KDNP közleménye: Választási csalás előkészítésének gyanúját veti fel az, ami a Magyar Nemzetben megjelent az Unió Bizottságának alelnökéről

„Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke a lap szerint a napokban, az Angliában zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Magyarországról szólva arról biztosította az egybegyűlteket, hogy ’mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat’.

Súlyosan antidemokratikus, ha bárki, ha egy európai politikai főtisztviselő beavatkozik egy szuverén tagállam választási kampányába és manipulálni kívánja. A bűncselekmény kategóriája, ha befolyásával visszaélve próbálja alakítani a választások eredményét. A KDNP leszögezi, hogy ha ez így van, akkor Reding biztos kimeríti a választási csalás előkészítése tényállását. Követeljük, hogy a biztos hozza nyilvánosságra: mi mindent akar megtenni Magyarországon a 2014-es választások eredményének befolyásolása érdekében.

Követeljük, hogy Reding biztos tárja fel, hogy mely magyarországi szervezetek képviselőivel tartott erről előzetes megbeszéléseket, amelyek szerinte anyagi támogatásuk legnagyobb részét az Egyesült Államokból kapják.

Mivel a hírek szerint ezek a szervezetek biztosították a bizottsági alelnököt arról, hogy olyan jelentéseket fognak kiadni, amelyek utalnak arra, hogy a választási körzetekben voltak, akik láttak a szavazófülkék fölé helyezett rejtett kamerákat, a KDNP rendőrségi feljelentés megtételét is szükségesnek látja választási csalás gyanúja miatt.

Miután a lap informátora szerint Reding biztosította a tanácskozás résztvevőit, hogy a választásokig a Magyarország ellen folytatott, még a mainál is intenzívebb, a választások várható tisztaságát kétségbe vonó és a félelem légköréről cikkező külföldi médiakampány folyik majd, tisztázza, hogy ennek irányításában visz-e szerepet.

A KDNP felszólítja az Együtt 2014 vezetőjét is, hogy magyarázza meg, miért hivatkozott rá Reding úgy, hogy „Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló ’félelem’ tudatosításában és alátámasztásában”.

Mindezek az Európai Unió történelmének legsúlyosabb politikai botrányát vetítik előre, alapjaiban ássák alá az Unió értékeit és a Bizottság hitelét.

Ezért Viviane Reding azonnal tisztázza magát, adjon magyarázatot a magyar kormánynak, az Európai Néppárt tagszervezeteinek és az Európai Bizottság előtt. Ha mindaz igaz, ami a Bilderberg csoport üléséről kiderült, akkor haladéktalanul mondjon le EB alelnöki posztjáról és minden politikai tevékenységét fejezze be. A KDNP arra kéri az Európai Néppárt tagszervezeteit, hogy a maguk eszközeivel számoltassák el Viviane Redinget, segítsék az ügy mihamarabbi felderítését.

Semjén Zsolt KDNP elnök
Harrach Péter frakcióvezető
Pálffy István frakciószóvivő

KDNP: reformra szorul az Európai Unió, „ez így nem mehet tovább”

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt javasolta, hogy az Európai Parlament jogi és igazságügyi bizottsága kezdeményezzen lépéseket Viviane Reding Magyarországot érintő kijelentései miatt. Egyébként az egész Európai Unió is radikális reformra szorul.

Kedden a Magyar Nemzet arról írt, hogy Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke az Angliában zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián biztosította az egybegyűlteket: „mindent megtesz a jövő évi [magyar] országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében, arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat.”

Pálffy István szerint ez súlyos, nyílt támadás a kormány, a legitim magyar parlament és általában a demokrácia egésze ellen. Átléptek egy határt, ami tűrhetetlen, ráadásul a hírek szerint ezt egy olyan uniós tisztviselő követte el, aki az alapvető jogok tiszteletben tartásáért is felel. Az Európa Tanácsban szintén felhívják majd a figyelmet a történtekre.

Amúgy a válságért, amely Európában van, a jelenlegi európai vezetés a felelős, és politikailag bebizonyosodott, hogy az európai intézmények egyoldalúan járnak el, amikor Magyarországról van szó. Társadalmilag nem élvez támogatást az unió, a bizottság tagjait „soha senki nem választotta meg”. Ez az unió nem az, amit a kereszténydemokrata alapítók megfogalmaztak, ezért az unió radikális reformra szorul, „ez így nem mehet tovább”. Ehhez szövetségeseket fognak keresni a néppárt tagjai, tagszervezetein keresztül, és az euroszkeptikusok között is. Ők ugyanis a nemzetek Európájában hisznek.

Harrach Péter frakcióvezető ugyanerről: szeretjük az Európai Uniót, szükségesnek tartjuk, viszont megvédjük a hagyományos európai értékeket és vissza kívánjuk állítani az unió megtépázott hitelességét. Reding [nyilvánvalóan soha el sem hangzott – a szerk.] kijelentéséről: ez nem csak egy szuverén ország elleni támadás, hanem az európai értékek súlyos megsértése, ami nem maradhat következmények nélkül.

Surján László sürgősségi kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz a Reading-nyilatkozat miatt

Surján László, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke sürgősségi írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a testület alelnökének Magyarországot érintő, az angliai Bilderberg-konferencián elhangzott kijelentései ügyében.

A kereszténydemokrata politikus megdöbbenéssel értesült Viviane Redingnek, az Európai Bizottság alelnökének Magyarország elleni „teljességgel antidemokratikus, rosszindulatú, a magyar parlamenti választásokat befolyásolni kívánó nyilatkozatáról”. Surján László arra kíváncsi, egyetért-e a bizottság azzal, hogy ha Reding alelnök nem képes tisztázni magát, méltatlanná válik pozíciójára. Felteszi a kérdést továbbá: egyetért-e a bizottság azzal, hogy a vizsgálat során az ártatlanság vélelmét mindvégig tiszteletben kell tartani, nehogy a gyors cselekvés egy ártatlan ember megvádolásához vezessen, mint az történt nem is olyan régen ugyancsak az Európai Bizottságban.

Egyetért-e a bizottság azzal, hogy amennyiben a vádak hamisnak bizonyulnak, haladéktalanul fel kell tárni az információ forrását, valamint a vád mögött rejlő érdekeket. De akár igazak, akár nem a névtelen olasz tisztviselőnek a vádjai, nagyon nagy baj van.

„Nagyon nagy baj van, mert az Európai Unió nem ilyen demokráciafelfogás alapján alakult”. Szerinte meg kell védeni az uniót. Ugyanis olyan látszat alakult ki, hogy van az uniónak egy olyan biztosa, a bizottság elnökének helyettese, aki képes arra, hogy egy tagállam nemzeti választási eredményeit kétségbe vonja, manipulálja, illetve előzetesen erre készül.

Az, hogy mi az igazság, ki fog derülni, az idő annak a látszatnak kedvez, hogy a vádak igazak, mondta. És még ezt is mondta: „Az idő múlik, a látszat romlik.”

Ha a látszat valóság, akkor annak nagyon fontos üzenete: Viviane Reding és környezete is biztos abban, hogy a következő választásokat Orbán Viktor, illetve az őt támogató Fidesz-KDNP szövetség megnyeri. Ez ellen nem is tud mást tenni, mint megpróbálkozik ennek a legitimitását csökkenteni. Hamis vádakat kreálnak arról, hogy az emberek nem szívükből, személyes döntésük alapján szavaztak, hanem félelemből. Ők viszont nem kérnek az olyan biztosokból, akik a demokrácia védelmében vagy arra hivatkozva képesek antidemokratikus lépésekre. Ez a demokrácia csődjét, végét jelenti.

Részlet Bolgár György Megbeszéljük című műsorának szerdai beszélgetéséből

Bolgár György: – Egy ilyen nem demokratikus szervezetből, mint az Európai Unió, az Orbán-kormány kilép? Nem kötelező bent maradni, és ti csak a kötelezőt fogadjátok el.

Pálffy István: – Hát ezt a kérdést 2020-ban kellene föltenni, annak majd, aki akkor kormányoz, ez lehet Orbán Viktor és lehet más is. Azért 2020-ban, mert ugye addig tart az unió következő hétéves költségvetés időszaka…

– Csak nem azt mondod, hogy a pénzért maradunk?

– Ne, ne, várd meg a végét. És ez az az időszak, amire időzítve – mondhatom így, terminálva – van az uniós strukturális reform. Tehát az, hogy milyen politikai intézmény lesz ebből az unióból, az 2020-ban fog eldőlni, mert az a lisszaboni szerződés módosításával fog járni, és ha az az unió olyan lesz, amely nem a nemzetállamok karakterét és ezt a szuverenitást őrzi, amit most a lisszaboni szerződés, bár az is túlvan azon, ami az én ízlésem szerint való, akkor bizony a kérdés az lesz, hogy ezzel az unióval tovább-e. De most még nem ez a kérdés.

(Forrás: MTI, Klubrádió)



Lásd korábbi hírösszefoglalóinkat:

Navracsics magánháborúja Viviane Reding ellen
Terebélyesedik Navracsics immár nemcsak magánháborúja Viviane Reding ellen
Folytatódik a fideszes hadviselés Vivane Reding ellen
A kétharmad meg a Jobbik határozatban ítélte el Viviane Redinget

(mzs)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!