rss      tw      fb
Keres

Kövér: arra kell készülni, mi lesz, ha 2014-ben a Fidesz nem szerez minősített többséget
Kövér László házelnök arról is beszélt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete által rendezett kerekasztal-sorozat szerdai soproni eseményén, hogy most már arra kell figyelni, mely törvények, elsősorban kétharmados jogszabályok szorulnak korrekcióra.  Így elkerülhető, hogy ha 2014-ben a jelenlegi kormányoldal nem szerez minősített többséget, ne vagy csak nem kívánt alkuk árán lehessen módosítani ezeket a szabályokat. Amit még mondott:

– Amit csináltunk, büszkén vállalhatjuk. Az elvégzett munka mértékéhez képest nagyon csekély a hibaszázalék.

– Az elszámoltatásról: tavaly augusztusig közel másfél ezer ügyben indult valamilyen eljárás, 110 esetről készült nyilvános feljegyzés, de végül csak 39 ember ellen emeltek vádat. Ez azért van, mert „az elvtársak semmiben nem olyan profik, mint a nyomok eltüntetésében”, akár úgy, hogy egy balek viszi el az ügyet. Profik abban is, hogy tisztességtelen célokat jogi kiskapukon keresztül legálisnak látszó módon közelítsenek meg.

– Arról, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás zajlik: jogászkodás, maszatolás van, „én már annak is marhára örülnék, ha legalább tisztességes jogszolgáltatás lenne minden esetben, és az igazságszolgáltatás majdcsak megjön egyszer”.

– A Magyarországot érő támadások mögött gazdasági érdeksérelmek állnak, egyfelől egyes cégekéi, másfelől a „multivilágéi”, mert számára veszélyes precedenst jelentenek a kormányzat sikerei.

– Mátyás király kora óta először most fordult elő, hogy „ugyan nem mi jelentkeztünk erre a szerepre”, de Magyarország fő hadszíntérré vált.


A főszereplők – MTI/Krizsán Csaba

Rogán Antal frakcióvezető is részt vett a rendezvényen. Szerinte:

– A kormányzatnak az elmúlt három évben a szocialisták „igencsak számos” hibáját kellett korrigálnia, hiszen hazánkat 2010-ben Görögország mellett azok között az államok között emlegették, amelyek bármikor csődbe mehetnek.

– „A görögök pont úgy kezelték a válságot, ahogyan a Bajnai-kormány is hozzálátott 2009-ben”: a folyamatos megszorítások mellett „egyre lejjebb kerültek”.

– Magyarország az egyetlen európai állam, amely minden területen csökkentette a rezsiköltségeket, ezért „a legújabb fejezetben Magyarország ellen nem demokráciaeljárás, Magyarország ellen rezsieljárás zajlik”, mert megsértette óriáscégek érdekeit.

– Idén már emelkedik a bérek és a nyugdíjak reálértéke, miközben tavaly 1,9 százalék volt csupán a költségvetés deficitje, a Bajnai-kormány hétszázalékos, „történelmi mértékű” gazdasági visszaesése után a GDP 2013 első negyedévében már 0,7 százalékkal emelkedett, ami az uniós államok között a harmadik legjobb adat.

– A baloldali kormányok „minden alkalommal feltették a kezüket, amikor a nagyvállalati érdek a családok érdekével ütközött”, és a bankok mellé álltak. Ha a baloldal ismét kormányra jutna, a mostani rezsicsökkentés két-háromszorosát emelnék ezeken az árakon, radikálisan növelnék a személyi jövedelemadót és visszahoznák ingatlanadó-elgondolásukat.

(mzs)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!