rss      tw      fb
Keres

Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Hevesben

MTI 2010. augusztus 4., szerda 15:16

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó 17 Észak-Heves megyei településen - tájékoztatta szerdán az MTI-t a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Ez azt jelenti, hogy egy speciális hulladékgyűjtő autóval, minden hónapban egy héten keresztül végigjárják a térség ingatlanjait - közölte a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft. vezetője.

Ezzel a módszerrel hatékonyabban képesek elkülöníteni a különböző hulladék anyagokat, mint a hagyományos gyűjtőszigeteken - közölte Garai Ferenc.

Az öt helyi települési önkormányzat által birtokolt kft., mintegy 40 ezer ember hulladékkezelését végzi a térségben. A 30 alkalmazottat foglalkoztató társaság éves árbevétele 150-200 millió forint - mondta Garai Ferenc.

Valamennyi, vagyis mind a 17 településen üzemeltetnek szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ám ezek sokszor nem hatékonyan működnek.

Tapasztalataik szerint sokszor maguk a lakosok sem különítik el a különböző hulladékokat, illetve a guberálók még inkább összekeverik az anyagokat. Mindez pedig többletmunkát jelent a szétválogatásnál.

Ebben a helyzetben döntöttek egy speciális 20 tonnás szelektív hulladékgyűjtést végző autó beszerzéséről 7 millió forint befektetéssel.