rss      tw      fb
Keres

Levél Merkelnek: „Maga, kérem, Merkel asszony, még az esernyőjét sem vihetné Orbán úrnak”




A minimumplusz fedezte fel egy magyar polgár levelét, amelyet – nyilván a szellemi honvédelem* jegyében – Angela Merkel német kancellárnak címzett és tett közzé május 18-án a „PolgárPortálon”, „a magyar civil együttműködés lapján”. A levélíró hölgy, Dunst Eszter, a Nők a Magyar Nemzetért Egyesület alelnöke, civilben „humán fejlesztési tanácsadó at Széchenyi Programiroda”. A levélíró, szellemi vezetőjéhez, Orbán Viktorhoz hasonlóan, azt üzeni a német kancellárnak, hogy aki Hitlert Magyarországra szabadította, annak kuss. Azt elfelejti megemlíteni, hogy vannak bibik abban az ezeréves Európa-védelemben, amelyben Magyarország szerinte jeleskedett: az általa bizonyára kedvelt ellentengernagy, Horthy Miklós sem éppen Európa érdekében „ordított és harcolt” – Hitler oldalán.
A levél így szól (betűhív közlés, amelyből az is kiderül, hogy a szellemi honvédelemnek nem része a magyar helyesírás ismerete):


A levélíró 

„Kedves Merkel Asszony!

Hallom, jó, avagy a helyes útra akar minket magyarokat téríteni.

Vagy terelni?

Fordítás kérdése. Valószínűleg úgy hangzott: „auf den richtigen Weg bringen[valóban így hangzott eredetiben, lásd a Der Spiegel írását és a Focus írását – a szerk.]

Danke. Köszönjük, Merkel asszony, de nem kérünk belőle!

Se a terelésből, se a térítésből.

Se állatok nem vagyunk, se megtévelyedettek.

Keresztények vagyunk, kezicsókolom, már vagy ezer éve.

Tudja mit, Merkel asszony?! Volt egy költőnk, úgy hívták: József Attila. Maguk aligha ismerik… mindegy. Ő írta: „mint állatot terelni értik…” mármint az embert, úgy nagy általánosságban… Csakhogy azok a bolsevista idők elmúltak.

A magyar nem hagyja tovább tereltetni magát. Senki által. Tetszik érteni? Még a németek által sem. Senki emberfia által többé.

Maguk fordítva ülnek a lovon, kezicsókolom, ha észre vették, ha nem…

A helyzet ugyanis az, hogy tegyen meg mindent Németország, hogy a helyes útra térjen! Milyen alapon tukmálja rá megint Németország a saját eszméit Európára?Milyen alapon diktál? Mért gondolják megint, hogy egyedül a német út az üdvözítő?

Hogy merészelnek minket kioktatni demokráciából, mikor nekünk, magyaroknak köszönhetik az újra egyesítést?!?

Ha mi akkor nem bontjuk meg a vasfüggönyt, miről beszélnénk most, kedves Merkel asszony?!?

Nem a maga útja helyes, kedves Merkel asszony, hanem Orbán Viktor útja.

Maga, kérem, Merkel asszony, még az esernyőjét sem vihetné Orbán úrnak.

Maga hatalmas, Merkel asszony, mert rengeteg pénz áll maga mögött.

Maguk kétszer romba döntötték Európát…. mégis mindig győztesként kerülnek ki mindenből…. mint a fociban… ez is valahogy mindig így alakul….

De kérem, most elég. Elég ebből. Ki van kint és ki van bent? Azért, mert maguk kb. 80 millióan vannak, még nem biztos, hogy igazuk van. Ahogy már említettem, volt már effajta tévedésük…. nem is oly rég….

De most nekünk van igazunk. Tetszik érteni??? Mert nekünk van egy államférfink, olyan, aki minden száz évben terem egyszer. Mármint Európában! Aki távlatokban gondolkodik. Aki érti a helyzetet minimum egy emberöltőre előre. Aki a népéért küzd a nagy globális lötty ellenében…aki a kereszténységben hisz, mint Európa alapvetésében…(a Fundament, kedves Merkel asszony! Maga protestáns, ugyebár?! Tudnia kellene…. ) Aki nemzetben gondokodik az internacionalizmus ellenében. Csak nem hallatszik a szava, mert egy kicsiny népet képvisel. Vagy ami hallatszik, azt sem akarják meghallani…mint a kis Vuk kiáltozását…. (tetszik tudni, a kis Vuk legalább olyan fontos, mint József Attila, mert a kis Vuk ugyan sírva kiabált, hogy kicsi vagyok, éhes vagyok, fázok, de életben maradt, győzött, felnőtt, és boldogult, és nemzetséget alapított! )

Mi is ordítottunk és harcoltunk Európa védelmében, kedves Merkel asszony, majd ezer évig…. de nem árt tudni, hogy a harang nem csak értünk szól déli 12 órakor! Európáért szólt anno… és szól most is, ha ugyan nem késő, s ha tudni tetszik, mire gondolok… de ez is mindegy.

Nekünk magyaroknak csak ez maradt. A Himnusz és a déli harangszó.

A lényeg: nincs joguk minket se terelgetni se téríteni.

Nincs erkölcsi alapjuk.

Semmilyen alapjuk.

Tetszik érteni?”

[aláírás, ahogy a levelek végén már csak szokás, nuku]



* „Szellemi honvédelem” – eredetileg
Szabó Zoltán (1912–1984) magyar író, falukutató, szociográfus (A tardi helyzet, Cifra nyomorúság), a Magyar Nemzet munkatársa 1939 nyarán hirdette meg ezzel az elnevezéssel azt a mozgalmat, amely a nemzetiszocialista, nyilas befolyás ellen akarta felvenni a harcot. A Magyar Hírlap 2010-es cikkében ezzel szemben azt írta: „A Szellemi Honvédelem a Magyar Nemzet 1938-ban indult vasárnapi rovata volt, az újság ekkor hirdette meg a magyar nép nemzetté nevelését.”



A kisajátítók – 2012. október 23. – „békemenetesek” és „szellemi honvédők”: Fricz, Bayer, Csizmadia, Bencsik

A 2003-ban alapított „Szellemi Honvédelem-díj”

A zsidózó, cigányozó, nemzetieskedő Széles-féle lap annak a „Szellemi Honvédelem” elnevezésű díjnak a nyerteseiről számolt be a 2010-es cikkben, amelyet a 2002-es választási vereség után Orbán által elindított polgárikörösödés és tábor-egybeterelés egyik mozzanataként alapítottak. Az alapítók a cikk szerint „a Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor leszármazottai, Győry Zoltánné, valamint lányai”. A díj azoknak „a polgári oldalon álló újságíróknak” jár, „akik munkájukkal az egyre nehezebb körülmények között nap mint nap hitet tesznek magyarságukról, és a nemzeti értékek iránt kötelezték el magukat”. A díjazottak 2010-ben: „Bayer Zsolt, lapunk főmunkatársa, az Echo Tv szerkesztő-műsorvezetője és Balavány György, a Magyar Nemzet újságírója”, akik „a Magyar Művészeti Akadémia épületében” vehették át a díjat. A cikk szerint: „a díjat létrehozó alapítvány elnöke jelenleg Tőkéczki László történész, tagjai pedig Makovecz Imre építész, Tiffán Ede borász, Borókai Gábor újságíró, főszerkesztő, Csontos János újságíró, publicista, költő.” „Bayer Zsolt elérzékenyülve reagált a köszöntőbeszédre, amely az elmúlt húsz esztendő legnagyobb hatású politikai újságírójaként méltatta, olyan munkatársként, akitől mindenekelőtt tartást és hazaszeretetet kaptunk.” „A díjat korábban megkapta lapunk főszerkesztője, Stefka István, Chrudinák Alajos, Csontos János, Németh Miklós Attila, Jeli Ferenc, Lovas István, Téglásy Ferenc, Pósa Zoltán, Osztovits Ágnes, Kondor Katalin, Bódis András, valamint a Hír Tv Célpont című műsorának stábja.” 2011-ben a díjat „Borbás Mária, a Hír TV munkatársa és Körmendy Zsuzsanna, a Magyar Nemzet publicistája” kapta.


Csatlakozz!!!! 

A „Szellemi Honvédelem” mozgalom

A CET, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET – célja a nemzetépítés és szellemi honvédelem) „mintegy hatszáz szervezetet átfogó Kárpát-medencei civil hálózat”, amelynek elnöke Csizmadia László, aki egyben alapítója és szóvivője a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF), és alapítója a Patrióta Európa Mozgalomnak is. Emlékeztetőül: Csizmadia László szerint „téves az a felfogás, hogy a civilek feladata az ellenzékiség lenne”; ő nevezte „civil hadseregnek” a Bayer-féle békemenetet; levelet írt Barrosónak (Fricz Tamással együtt), hogy „megdöbbenésüket fejezzék ki a 495 millió euró tervezett elvonása miatt”; feljelentette a Klubrádiót Hannes Swobodánál (szintén Fricz Tamással), mert szerintük a Megbeszéljük című műsorban Schmitt Pál likvidálásáról beszélgettek. Stb. 2012. március 13-án egyébként bejelentették, hogy Polgárportál címmel internetes hírújságot indít március 15-én a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) a nemzeti ünnep tiszteletére. Március 15-én pedig a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET), a Gazeta Polska című lengyel hetilap és háromszáz klubjának képviselői Budapesten szerződést írtak alá arról, hogy együttműködnek a Patrióta Európa Mozgalomban (PEM), amelynek célja Csizmadia szerint „a civil nemzetépítés” és a civil kontroll gyakorlása Európa felett, mert Európa szerkezete „recseg-ropog” és „a pénzhatalom térdre kényszerített” minden uniós tagállamot. Csizmadia egyébként az MTI híradójának az újabb „békement” elején lépkedve újabb békepárti nyilatkozatot tett: „A hamu alatt izzik a parázs, a lőport szárítva hagyjuk, és ha olyan dolog történik, hogy be kell újra gyújtani a kanócot, be fogjuk, mert ki fogunk állni egész Európáért.” (A CÖF, a CET, a PEM történetét és tevékenységét lásd: A magyar állam a magyar civil társadalmat akarja mintává tenni az EU-ban – Csizmadia Lászlóval. Kapcsolatukról Orbán Viktorral lásd: „Zéró tolerancia” – akkor kezdhetjük!)



Lásd még hírösszefoglalóinkat
Kövér László összes művei újabbakkal gyarapodtak – Kövér szerint „a szellemi honvédelem feladata ma az, hogy közösségek építésével megőrizze a nemzet szellemi létét”;
A CÖF a többi „európai nemzettel” közös brüsszeli „békemenettel” fenyegeti Barrosót – Barrosónak írt levelüket így kezdik: „Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) felhívására a magyar nemzetet képviselő közel 5000, magát értelmiséginek valló ember csatlakozott szellemi honvédő mozgalmunkhoz. Az ő nevükben szólítjuk meg Önöket.”

(mzs)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!