rss      tw      fb
Keres

Jó hírünk a világban: Prágában nem engednek fellépni egy magyart Hitler-tetoválással




Nem fog fellépni a pénteki prágai Heroes Gate küzdősport-versenyen Petrovszki Attila magyar versenyző, akinek a mellkasára Hitler képe van tetoválva, írja az MTI.


A prágai kilencedik kerületi önkormányzat és a rendezők azután egyeztek meg Petrovszki mérkőzésének törléséről, hogy a cseh sajtó által neonácinak minősített magyar versenyző prágai fellépésének terve nyilvánosságra került és tiltakozást váltott ki a közvéleményben. A magyar versenyző tervezett fellépése miatt csütörtökön rendkívüli ülést tartott Prága kilencedik kerületének önkormányzata. Az ülésen elfogadott határozatban sürgették a mérkőzés törlését a programból. Ennek elmaradása esetén az önkormányzat kilátásba helyezte támogatásának megvonását.

A kizárás megtörtént, 444.hu közzétette a szervezők közleményét. Eszerint:

„Bejelentjük, hogy a 10. Heroes Gate küzdelmeiből töröljük a magyar versenyző mérkőzését, így eleget teszünk a társadalom, különböző cégek, állami szervezetek illetve a média részéről érkező, ránk nehezedő nyomásnak. Megjegyezzük, hogy a magyar versenyző managementje által került hozzánk, és szervezetünk a sportoló eddigi teljesítménye és statisztikája alapján került be a programunkba. Sajnálatos módon, nem volt tudomásunk tetoválásairól, és bevalljuk, arról külön információt nem kértünk.”

Petrovszki múltjára a Romea.cz prágai roma hírportál hívta fel a figyelmet. Korábban a szervezők azzal védekeztek, hogy a versenyző pólóban fog pályára lépni.


Az nsellenállás (ns=nemzeti szocialista) című blog így ajánlja az olvasói figyelmébe Petrovszkit: „Mozgalmunk legkiemelkedőbb alakja, sok ember példaképe Petrovszki Attila. Sokan, nagyon sokan vehetnének példát róla.”

2011-ben az „állítólagos neonáci” (az MTI ezzel a címmel tette közzé a hírt) interjút adott a Kitartás nevű neonáci honlapnak. Részlet:

„Kérdés: – Nemrég a Blikk hasábjain csaptad ki (pontosabban a tetoválásaid) a biztosítékot a liberálisoknál. Volt már előzőleg is hasonló problémád abból, hogy a világnézeted látható módon vállalod fel?

Válasz: – Kezdésként szeretném elmondani, hogy az újságíró, akinek köszönhető ez az igen ’értékes’ írás, a körül-belül 20 perces beszélgetés alatt meglepően egyetértett velem, majd mindenben. Elismerte azt, hogy hazánkban is kettős mérce van, és a ZOG [neonáci rövidítés: a cionisták által megszállt kormány jelenti – a szerk.] aljas munkájára kitérve is hevesen szórta az ’igeneket’. Természetesen ez is lehet egy olcsó liberális trükk, hiszen a kígyó is a jóakaró képében tetszelgett. Csehországból közel 10 éve kiutasítottak a tetoválások tartalma miatt, de ehhez hozzá jött még egy Ian Stuartot* ábrázoló póló is ’Vér és Becsület’ felirattal. Ma, mikor Európa romokban hever és a cionisták által előidézett polgárháború szélén állunk, a liberális törvény mindent megtesz az ellen, hogy az olyan dicső szavak, mint a vér, a becsület, feledésbe merüljenek, de ugyanakkor a bűnözésnek ezen törvények táptalajt biztosítanak. Nincs semmi meglepő abban, hogy a ZOG üldöz minket. Ez a sötét erők mocskos harca a fényhordozók ellen. Amíg üldözésnek vagyunk kitéve, biztosítva vagyunk afelől, hogy a jó oldalon állunk. Ha a hasonló liberális újságok nemzetiszocialistákat bálványoznának, akkor ott már valami nagy baj lenne. Ezen szellemi leépülést biztosító újságok csakis az erkölcstelenséget, a romlottságot éltetik hol nyíltan, hol burkoltan.”

„Közel 20 éve léptem az útra. Értem ezalatt, hogy megismerkedtem a nacionalizmussal, majd az egyetlen olyan ideológiával, ami a természetből fakad.”


A példakép, Ian Stuart, a „fehér faj” hőse

„Egyre inkább úgy vélem, hogy a fiatalokat nem kell megfogni. Jönnek ők maguktól, ha megvan bennük az építés iránti vágy. Márpedig ez genetikailag kódolva van bennünk, ’gójokban’.”

„Úgy vélem, hogy a cionista világhatalom tudatosan hagyja ’virágozni’ a nemzetinek nevezett oldalt, és hagynak olyan csoportokat, szervezeteket létrehozni és a liberális médiában szerephez jutni, melyeknek erkölcsi szintje nem haladja meg a vörös hadseregét.”

„Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy a straight edge életforma [„egyenes szélnek fordítják – önmegtartóztató életmód – a szerk.] egyre elterjedtebb a nemzetiszocialisták körében, megmutatva, hogy a deviáns viselkedés, a pillanatnyi örömök kergetése, a drogos pillanatok mániákus dicsőítése nem nemzetiszocialistához méltó.”

„…az utca embere biztosít afelől, hogy ideológiánknak van létjogosultsága, és hogy összetartozunk. Csak a küzdősportot tekintve, számtalan módon jelezték felém sportolók, edzők, vezetők, ideológiai összetartozásunkat. A külsőség csak egy dolog, de a legfontosabb dolgok nem felszínesek, mint egy tetoválás, hanem a szívből fakadnak, és azt, amit ott őriz az ember, azt a legaljasabb világhódító trükkel sem tudják kiirtani. A lángot őrizni és tovább kell vinni! A Kitartás oldalnak köszönöm a felkérést és a lehetőséget, hogy érdeklődést mutattak gondolataim iránt! Kitartást és szebb jövőt kívánok minden nemzettestvéremnek!”


* Brit punkénekes, ő alapította a Blood and Honour („Vér és Becsület”) mozgalmat a nyolcvanas években. A csoport elnevezésének német változata (Blut und Ehre) a Hitlerjugend jelmondata volt. A magyar Vér és Becsületet 2005-ben a bíróság feloszlatta, majd 2006-ban megszűnt. A Hazáért Egység Mozgalom néven folytatta korábbi munkásságát.

Lásd még az Index írását, benne Petrovszki menedzserének nyilatkozatát: „Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit visel a testén, hiszen azt nem mutatja nyilvánosan.” „A mostani helyzetben nem tudom megmondani, mikor kerülhet sor Attila legközelebbi fellépésére. Nagyon jó szériában van, 11:1-es a mérlege, de a prágai botrány mindenképpen rossz fényt vet rá és megnehezíti érvényesülését külföldön.” A menedzser ha nem is túlzónak, de egyoldalúnak tartja a cseh sajtóban megjelent cikkeket és különösen a kommentárokat. Szerinte egyébként sem volt korrekt kifogásolni a tetoválásokat. „Láttam már Dávid-csillagos tetoválást is sportolón. Tudom, nem ugyanaz a két dolog, de ahány ember, annyi féle tetoválás.”

(mzs)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!