rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 19.



Bolgár György kérdései 2013. április 19-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a betiltott Adj gázt motoros felvonulás helyett tavaszt köszöntő motorozás lesz vasárnap az Élet Menetével egyidőben. Így lehet kicselezni a tiltást, vagy Orbán Viktor másodszor is közbelép?

Aztán beszéljük meg, hogy Bajnai Gordon október 23-ig mindenképpen meg szeretne állapodni a szocialistákkal a demokratikus ellenzéki összefogásról, a programról és a közös miniszterelnök-jelöltről, a tárgyalásokat pedig júniusban megkezdené. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke már hétfőn leülne tárgyalni. Most akkor már a holnap is későn vagy még időben vagyunk?

Következő témánk, hogy állami támogatással olyan játékfilm készült a 2006. őszi eseményekről, amely a letartóztatott Gyurcsány Ferencet mutatja be, amint az utolsó szó jogán elmondandó bírósági beszédére készül a börtönben. Még mindig Gyurcsányra lő a Fidesz?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország a Lego mintájára ugyanazokból az alapelemekből külön világot épített. A dán játékgyár nyíregyházi üzembővítése alkalmából a miniszterelnök azt mondta: a közismert sablonok követése helyett saját úton járunk. Magyar mesevilág?

Mi a véleményük aztán arról, hogy megint minden különösebb értesítés helyett kivágták a megmaradt Kossuth téri fákat? Ezek szerint lassan helyreáll a 44 előtti állapot? Mellesleg fák nélkül?!

És végül mit szólnak ahhoz, hogy Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a gödöllői kastélyban összehívott iskolásoknak mutatta be Az alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítást? A jobboldali polgármester, Gémesi György kabinetfőnöke elhányja magát attól, hogy az iskolásokat így berángatják a politikába! A polgármester is meg van rökönyödve. De kinek van még hányingere?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!