rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 17.Bolgár György kérdései 2013. április 17-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük az Európai Parlament újabb Magyarországról szóló vitáját, amelyen az Európai Bizottság néppárti alelnöke, Vivien Reding többször figyelmeztette a magyar kormányt az uniós és a jogállami normák tiszteletben tartására. Az Európai Néppárt vezérszónoka pedig bizalmáról biztosította a bizottságot, és arra kérte az Orbán-kormányt, hogy fogadja meg a testület júniusban esedékes jelentését a magyarországi helyzetről. Lehetett ennél többet várni? Például ezt a bizonyos sokat emlegetett atombombát, a 7-es cikkelyt a szavazati jog felfüggesztéséről?

Ehhez kapcsolódva mit szólnak ahhoz, hogy a fideszes Szájer József szerint csak alaptalan érveket és rágalmazásokat lehetett hallani a strasbourgi vitán, és még azt sem tudni, hogy mit akar tőlünk az Európai Unió. Ennyire buták volnának ott a brüsszeli vezetők?

Következő témánk, hogy a Medián felmérése szerint a többség úgy véli, a Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint most az Orbán-kormány. De mi következik ebből?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a hallgatói önkormányzatok képviselői megállapodtak a kormánnyal az egyetemi röghöz kötés feltételeiről. E szerint az állami ösztöndíjas tanulók diplomájuk után a következő húsz évben néhány évig itthon kell hogy dolgozzanak, különben a tandíjat utólag meg kell fizetniük. Ha egyszer ezt a diákok korábban elvileg is ellenezték, hogy lehet, hogy most gyakorlatilag mégis belementek?

És végül beszéljük meg, hogy meditációt és relaxációt is oktatni fognak testnevelés órákon, mégpedig azért, hogy a gyerekek ne legyenek idegesek. Ez bekerült a nemzeti alaptantervbe is. Megnyugszik a beteg, megnyugszik a társadalom?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!