rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 16.



Bolgár György kérdései 2013. április 16-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ma este talán kiderül, hogy ki akarja-e zárni az Európai Néppárt a Fideszt, ha az Orbán kormány nem hajlandó teljesíteni az Európai Unió és az Európa Tanács feltételeit. Önök szerint a miniszterelnök kokit és sallert osztogat majd ma este Strasbourgban a néppárti frakció ülésén vagy végre beáll a sorba? És ahogy egy interjúban mondta, megmutatja, hogy tud késsel villával enni.

Ezzel is összefüggő témánk, hogy Orbán Viktor tegnap egy spanyolországi katolikus konferencián osztotta ki az Európai Uniót amely szerinte nem vállalja keresztény hagyományait és agresszívan elválasztja az államot az egyháztól. Talán nem véletlen, hogy a kormányfő május végi 50. születésnapjára hálaadó misét terveznek a belvárosi plébániatemplomban. Mindenesetre biztos ami biztos, Orbán Viktor vasárnap este Bilbaóban megnézte a Bilbao-Real Madrid focimeccset is. Igaz, ez csak utólag derült ki, azután, hogy munkatársunk, Simor Dániel rákérdezett erre Orbán sajtófőnökénél. De miért is kellene az ilyet előre nagydobra verni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fővárosi Törvényszék tegnap megtiltotta az úgynevezett nemzeti érzelmű motorosok Adj gázt fedőnevű felvonulását az Élet menete napján. Mégpedig az emberi méltóság megsértése címén. Vajon ezt a jogalapot mire lehet még felhasználni?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő, a nemzeti együttműködési nyilatkozatot kaszinótojással bekenő ügyvéd Dániel Péter családjával elköltözött Izraelbe?

És végül beszéljük meg, hogy egy friss fideszes törvényjavaslat szerint akár a titkosszolgálat is megfigyelheti azokat a diplomásokat, akik állami ösztöndíjjal végzik el tanulmányaikat, és ezért néhány évig itthon kell munkát vállalniuk. Hazafias ellenőrzés a nemzet biztonsága érdekében?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!