rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 12.Bolgár György kérdései 2013. április 12-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egyre meghökkentőbb vitába keveredik a magyar kormány Európával. A héten Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes ugrott neki Viviane Redingnek, az Európai Bizottság alelnökének, és közölte vele: nem bízik benne. Ma Navracsics egyik államtitkára, Répássy Róbert közölte, hogy az Európa Tanács úgynevezett Velencei Bizottsága, amely ismert jogtudósokból áll, elfogult Magyarországgal szemben. Mi ez a nyílt sisakos háború, és ha már harcolunk, miért nem megy Orbán Viktor az Európai Parlament Magyarországgal foglalkozó vitájára a jövő héten?

Ezzel összefüggésben mit szólnak a Századvég felméréséhez, amely szerint a magyar társadalomban többen tartják hátrányosnak az ország számára az Európai Uniót, mint ahányan előnyösnek? Ez hogy lehetséges?

Következő témánk, hogy Szalai Annamária halálával 2022-ig töltheti be majd posztját a Médiahatóság új elnöke, akit Orbán Viktornak tizenöt napon belül kell megneveznie. Nem abszurdum ez, hiszen addig akár három új kormányt is választhatnak?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a cigányság bomlástermék – legalábbis ez hangzott el a Katolikus Újságírók Szövetségének konferenciáján egy szociológus szájából? És mit csináljon a társadalom a bomlástermékkel?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy két rendőr a gyanú szerint agyonvert egy romániai cigány férfit az izsáki rendőrőrsön?

És végül beszéljük meg, hogy majdnem kétezer első osztályos gyereket nem tudtak egyelőre beíratni az általános iskolákba. Hogy történhetett ez meg?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!